Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O UHIĆENJU BOLJKOVCA

Mesić: Treba raščistiti sa svim zločinima koji su se dogodili

'02.08.2011,  Grskoviceva, Zagreb -  Stjepan Mesic, bivsi predsjednik Republike Hrvatske Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
05.11.2011.
u 20:18

Davno sam poručio Karamarku da je antifašistička borba najsvjetlija stranica u povijesti Hrvatske. Othrvati se najstrašnijem zlu u povijesti čovječanstva, to smo mi učinili. Je li bilo tu zločina? Vjerojatno je- izjavio je Stipe Mesić.

- Davno sam poručio Karamarku da je antifašistička borba najsvjetlija stranica u povijesti Hrvatske. Othrvati se najstrašnijem zlu u povijesti čovječanstva, to smo mi učinili. Je li bilo tu zločina? Vjerojatno je - izjavio je Stipe Mesić u subotnjem Dnevniku Nove TV.

Komentirajući slučaj uhićenja Josipa Boljkovca, bivši predsjednik RH kazao je da je kontaktirao njegovog sina te je izrazio želju da posjeti Boljkovca u pritvoru.

- Događaj je to dalek 70 godina, ali mi nismo čuli još niti jedan dokaz. To su samo indicije, ali ne bih ulazio u posao policije- pojasnio je bivši predsjednik.

Poručio je da se zločini antifašista moraju promatrati u povijesnom kontekstu te da nitko ne treba biti zaštićen zakonom. Također je istaknuo da treba raščistiti sa svim zločinima koji su se dogodili na našem području.

Jedno od pitanja ticalo se i kontroverzi oko posudbe dvomilijunskog kunskog iznosa. Mesić nije htio otkriti identitet prijatelja koji mu je posudio novac za kupnju novog stana.

- Jednog dana to ću reći, ali sada nema potrebe s tim opterećivati hrvatsku javnost. To nije bitno. Ja sam u svom radnom vijeku zaradio dosta novca, ali smo moja obitelj i ja novac angažirali na druge načine- zaključio je Mesić dodavši da još nije prodao stan.

Komentara 350

OB
-obrisani-
21:01 05.11.2011.

31.03.1991. ? ? ?

Avatar H/S/P
H/S/P
21:02 05.11.2011.

Koja prelivoda.

OB
-obrisani-
23:56 05.11.2011.

Kudaćemo Hapšenja u Hrvatskoj odavno nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije