Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mesić: Sanader je morao znati nešto o HAC-u, HŽ-u i brodogradilištima

Nije bilo transparentnosti u raspolaganju hrvatskim novcem, tvrdi predsjednik, koji je dodao kako sadašnja premijerka Jadranka Kosor, iako je dugo bila Sanaderova desna ruka, nije sudjelovala u njegovom "paralelnom zapovijedanju".
08. veljače 2010. u 17:00 81 komentara 4 prikaza
mesić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Sporazum s Vatikanom trebalo bi još jedanput razmotriti.On nije tajan, ali je sveobuhvatan i trebalo bi vidjeti što je prevladano, a što treba ostati - rekao je predsjednik Stipe Mesić u svom zadnjem predsjedničkom intervjuu za Hrvatski radio.

On je potvrdio da se još uvijek djelomično vide dvostruke linije zapovijedanja u Hrvatskoj, koje su obilježile prethodni period HDZ-ove vlasti, a očekuje i da se do kraja utvrdi Sanaderova odgovornost  jer je na čelu izvršne vlasti neke stvari morao znati.

- Ako je netko na čelu izvršne vlasti, onda je na neki način morao biti informiran. Pa sigurno da je Sanader bio paralelni zapovjednik jer je, ako država plaća goleme milijune, morao biti zainteresiran za to kamo idu ti milijuni. Što je s HAC-om, HŽ-om, brodogradilištima? Brodogradilišta su u gubicima, a svi kooperanti dobro prolaze. Nije bilo transparentnosti u raspolaganju hrvatskim novcem! - tvrdi Mesić, koji je dodao kako sadašnja premijerka Jadranka Kosor, iako je dugo bila Sanaderova desna ruka, nije sudjelovala u njegovom "paralelnom zapovijedanju".

Rado bi na političkoj sceni vidio koordinaciju stranaka koje bi predstavljale neku vrstu trećeg bloka, a sa sobom će nakon odlaska s Pantovčaka odvesti dva savjetnika, od kojih Tomislava Jakića sigurno.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • zagi_987:

  al još koji dan i nema više ovoga đilkoša. pa di ste druže prisjedniče bili tolike godine?????????

 • Avatar velebit15
  velebit15:

  A što ste vi znali? Što su radile Vaše službe? Sada neka vide građani Hrvatske koga su imali za predsjednika sve ove godine! SRAMOTA!

 • dobravila:

  Ha , ha ! Tip ima , na svoj zahtjev , doživotno fizičko osiguranje ( ca 30 zaštitara , naoružana ) ! Jer se boji hrvatskog naroda !! Veća kazna ne postoji !! ... prikaži još!Veća kazna ne postoji !!