Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mesić, Sanader i Bebić državnom vrhu: Nadamo se da Vi nećete biti zaboravljeni od vaših nasljednika

Bivši predsjednici Republike, Sabora, odnosno Vlade uvrijedili su se jer nisu bili pozvani na svečanost u povodu 10. godišnjice članstva Hrvatske u NATO savezu
08. travnja 2019. u 12:44 28 komentara 3306 prikaza
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Stjepan Mesić, Luka Bebić i Ivo Sanader prije nekoliko su dana poslali otvoreno pismo Kolindi Grabar-Kitarović, Gordanu Jandrokoviću i Andreju Plenkoviću.

Zagreb: Ispraćaj 10. HRVCON-a u misiju Resolute Support u Afganistanu Deseta godišnjica članstva Amerikanci čestitali Hrvatskoj: 'Vaša predanost NATO-u proširila je mir u regiji'

Bivši predsjednici Republike, Sabora i Vlade uvrijedili su se jer nisu bili pozvani na svečanost u povodu 10. godišnjice članstva Hrvatske u NATO savezu. 

– Nadamo se da ni vi, članovi aktualnog državnog vrha, nećete pasti makar i u privremeni zaborav ili, ne daj Bože, biti trajno ignorirani od vaših nasljednika – poručili su u pismu bivši predsjednici Republike, Sabora i Vlade Stjepan Mesić, Luka Bebić i Ivo Sanader.

Pismo bivših predsjednika prenosimo u cijelosti

Ovih dana, krajem ožujka 2019. godine, Republika Hrvatska na svečan je način proslavila, obilježila 10. obljetnicu članstva u NATO savezu.

Kako je u medijima objavljeno, državni vrh u toj je prigodi pozvao na svečanost mnoge zaslužne pojedince i predstavnike institucija koje su sudjelovale u procesu priprema za članstvo. Ta je gesta državnog vrha za svaku pohvalu.

Hrvatska je uspješno prešla zahtjevan i dug put do članstva u najvećem svjetskom sustavu globalne sigurnosti. To je ostvareno svega 10-ak godina nakon domovinskog rata. Bez sumnje, veliki uspjeh mlade hrvatske države.

Zemlja koja je još bila u fazi osnivanja i stabiliziranja temeljnih državnih institucija, tako brzo postaje članicom svjetskog sigurnosnog sustava - NATO saveza.

Kakav veliki uspjeh Republike Hrvatske, i to, kako vidimo, bez državnog vrha. Što bi tek bilo da smo tada imali Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade RH?!

Srdačno Vam čestitamo 10. obljetnicu članstva Hrvatske u NATO savezu.

Postajemo svakim danom zrelija, ozbiljnija i stabilnija država, s demokratskim kontinuitetom.

Nadamo se da ni Vi, članovi aktualnog državnog vrha, nećete pasti makar i u privremeni zaborav ili, ne daj Bože, biti trajno ignorirani od vaših nasljednika.

Stjepan Mesić

Luka Bebić

Ivo Sanader

U Westinu održana svečanost u povodu 10. godišnjice pristupanja RH u NATO 10. godišnjica Proslava obljetnice članstva: NATO pruža Hrvatskoj dugoročnu sigurnost

 

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar toxic alien
  toxic alien:

  Burdusu bi bilo mnogo pametnije da je poslao zahvalnicu... zato sto nikad nije procesuiran za veleizdaju i lopovluk.

 • novo vriijeme:

  Nisu ih ni trebali pozvati ničim nisu zaslužili svi sa milijunima eura u stranim bankama iza sebe ostavili korupciju trulež nepravdu siromaštvo lopove

 • i:

  Zasluzeno nisu pozvani....gradiranje nepozvanosti ove tri persone bi dalo uvijek razlicite rezultate sanader je ipak najzalosnija figura politike u hrvata....