Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osijek

Mesić: Sada smo mi država koja može pomagati drugima

stipe mesić (1)
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
1/3
25.03.2011.
u 13:16

Bivši predsjednik u Osijeku je primio Povelju o počasnom članstvu u Crvenom križu

Predavanje o volontiranju koje je Stjepan Mesić danas u Osijeku održao članovima Crvenog križa više je nalikovalo pripovijedanju o raspadu Jugoslavije. Mesić se najprije zahvalio na Povelji o počasnom članstvu u Crvenom križu koju je netom primio, a onda prešao na Domovinski rat.

- Bez toga rata mogli smo davno biti u Europi i imati manje štete, ali Milošević nije želio nikakav dogovor. Želio je ratom ostvariti svoje političke ciljeve - rekao je Mesić. Cijelu je priču ipak objedinio spominjanjem uloge Crvenog križa u ratu.

- Sada smo mi država koja može pomagati drugima - kazao je. Na ovom području danas imamo, nastavio je, postkonfliktno društvo. Došlo je do toga da se čitavi kolektivi optužuju za ono što su pojedinci napravili. Narod nikada nije kriv za to što su učinili pojedinci - poručio je.

Šteta je, dodao je, da "mi između sebe" na području bivše SFRJ ne surađujemo u gospodarskom smislu.

- Ima onih koji žive u iluziji da će još biti dijeljenja karata. Ali to su samo iluzije. Ne treba tražiti promjenu granica, nego njihovo otvaranje - zaključio je bivši predsjednik.

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
13:59 25.03.2011.

otkad je u mirovini stalno je u medijima ovaj lazov veleizdajnik hrvatskog roda..sramota.........

DU
Dudek
14:04 25.03.2011.

Koga ti pomažeš, koliko ti nas koštaš dnevno jedna obitelj može da živi cijeli mijesec.Tvoji komentari su uvreda za nas porezne obaveznike.

OB
-obrisani-
08:20 26.03.2011.

Kako bi reko rvat Joca - logori u srbiji i šire su - humanitarno pitanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije