Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mesić o donacijama dijaspore: Jedan ček izgubio se u "muvingu"

Stipe Mesić početkom 90-ih godina u Australiji je, kao HDZ-ovac, sprečavao "torbarenje".
23. studenoga 2011. u 22:57 106 komentara 912 prikaza
mesić (1)
Foto: Screenshot/Youtube

Stipe Mesić početkom 90-ih godina u Australiji je, kao HDZ-ovac, sprečavao "torbarenje". Tako je, naime, kazao gostujući u Dnevniku 3 HTV-a. Mesić se osjetio prozvanim nakon što je procurila snimka iz 1992. koja bilježi kako Mesić prima, a zatim u džep sprema ček. Već nakon godinu dana, 1993. godine, utvrđeno je da čekovi australskih iseljenika na ukupan iznos od 150.000 australskih dolara nikada nisu stigli do banke. Gdje je nestao novac darovan Hrvatskoj za obranu, oružje, pomoć braniteljima, izbjeglicama...Mesić nije znao dogovoriti.

- Kako je išao ček za Hrvatski fond i obranu države, treba pitati onog tko je protestirao taj ček - kazao je Mesić dodajući:

- Drugi ček na iznos od 30.000 australskih dolara za gospićku bolnicu zagubio se u "velikom muvingu", a treći ček u iznosu od 50.000 australskih dolara namijenjen obnovi Sabornice dao sam Žarku Domljanu - rekao je Mesić.

Istaknuo je da je u Australiju poslan kako bi spriječio iseljenike da čekove olako predaju "u torbe".

Ina Vukić, HDZ-ova tajnica za Australiju 1992. godine, ponovila je da je dosad prikupila opsežnu dokumentaciju o novcu poslanom iz dijaspore koju uskoro namjerava objaviti u knjizi. Za Večernji list napomenula je, pak, da je nitko od hrvatskih institucija osim novinara u posljednjih deset godina nije pitao da pokaže tu evidenciju.

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • konoplja:

    Vidi se da je prošao HDZ-ovu školu!

  • darko9 :

    čekovi su se zagubili prestrašno sve političare od 91-95 treba optužiti kao ratne profitere i ispitati porijeklo imovine

  • -obrisani-:

    ma ovo s ova 3 čeka je ništa što se sve krije iza Ujdurovića. A novac iz Norvala kada je i tamo torbario pa onaj kojeg je podigao u Munchenu?