Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mesić: Nema nikakvih osnova za tvrdnje da me financirao Gadafi

Tvrdnja o financiranju kampanje lišena je svake osnove bez obzira hoće li se s vremenom pojaviti nekakvi "dokazi".
02. rujna 2011. u 13:19 121 komentara 8 prikaza
\'gadafi mesic\'
Foto: PIXSELL

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić reagirao je na Večernjakov članak o tome da je Moamar al-Gadafi financirao njegovu predizbornu kampanju te je odmah odlučio demantirati dokumente nađene u sjedištu libijske obavještajne službe. Iz njegova ureda poručili su da je ta tvrdnja lišena svake osnove bez obzira na to hoće li se tijekom vremena pojaviti i nekakvi "dokazi" koji potvrđuju njezinu istinitost poručujući kako se podaci o financiranju njegovih predizbornih kampanja ni tada nekima nisu svidjeli, ali takvi su kakvi su, piše u priopćenju koje je potpisao savjetnik bivšeg predsjednika Tomislav Jakić.

Iz ureda bivšeg predsjednika najavili su i da će tužiti Borisa Mikšića, koji je tvrdio da je upravo pukovnik Gadafi Mesiću kupio vilu na Azurnoj obali.

Ipak, čini se da je Mesiću najviše nelogično kako je Diab došao do svojih informacija.

– Libijski pobunjenici tek su ušli u Tripoli, jedva kontroliraju stanje u gradu, upali su i u arhive pukovnikova režima i već su u prvim danima, možda i satima, našli upravo dokaze da je pukovnik Gadafi financirao predsjednika Mesića, a – sasvim slučajno – našli su i novinara koji je došao iz Hrvatske da mu to ispričaju. Ni tome baš nikakav komentar nije potreban – piše pri kraju priopćenja.

Priopćenje završava da je začuđujuće što se objava tih informacija dogodila "ni 24 sata nakon što se bivši hrvatski predsjednik i počasni predsjednik SABA krajnje odlučno izjasnio protiv toga da se razjašnjavanje zločina počinjenih nakon Drugog svjetskog rata koristi u svrhu difamiranja antifašizma i Narodnooslobodilačke borbe, a u kontekstu kampanje uoči parlamentarnih izbora i kao sredstvo profiliranja pojedinaca u ulozi (željenih) vođa desnice".

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijuna eura
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • -obrisani-:

    Pas vam m....

  • -obrisani-:

    Mucnite malo glavom i razmislite; sto mislite TKO JE FINANCIRAO koaliciju 7 \"socijalistickih\" stranaka (kasnije je preostalo 5) koju su uspostavili da sruse Tudjmana ?!

  • tiha voda:

    Ma šta je to HHD?