Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U RAZGOVORU ZA BEOGRADSKI "OBJEKTIV"

Mesić: Moje izjave nisu pridonijele pogoršanju odnosa Hrvatske i Srbije

mesić
Željko Hladika/PIXSELL
30.01.2010.
u 11:40

Mesić je ocijenio u razgovoru za beogradski tjednik "Objetkiv" da su trenutačne napetosti u odnosima između Hrvatske i Srbije "prolazna i nepotrebna faza" i izrazio je uvjerenje da će se odnosi poboljšati.

BEOGRAD - U intervjuu za beogradski tjednik "Objektiv" kojega danas prenose brojni srbijanski portali, odlazeći hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je ocijenio da su trenutačne napetosti u odnosima između Hrvatske i Srbije "prolazna i nepotrebna faza" i izrazio je uvjerenje da će se odnosi poboljšati.

Odbacio je tvrdnje da su pojedine njegove izjave vezane za Republiku Srpsku i Kosovo te sam čin posjeta Kosovu dan nakon pravoslavnog Božića, doprinijele pogoršanju odnosa dviju država. Dodao je da odnosi dvije susjedne države mogu ići samo uzlaznom putanjom.

- Ne želim vjerovati da bi bilo tko, svejedno da li u Hrvatskoj ili u Srbiji, mogao biti tako politički kratkovid da bi bilo šta pretpostavio interesu napredovanja hrvatsko-srpskih odnosa. I kada spominjem interes, dodat ću i ovo: govorim kako o interesu naše dvije zemlje, tako i o interesu regije, a kroz to i Europe - rekao je Mesić i ododao kako je za pomirenje u regiji potrebno individualizirati krivicu za ratne zločine. (mf)

Ključne riječi

Komentara 39

PR
Protivcenzure
12:46 30.01.2010.

mesić je rekao ono što i zapad misli to je zapad i POTVRDIO. lijepo je tadiću rečeno da ne pljuca po nama u VSu.

OB
-obrisani-
12:47 30.01.2010.

Ovaj covek ima secernu bolest,poznato je da secerasi brzo menjaju raspolozenja,kad su predozirani ne valja,a ako ne prime dnevnu terapiju isto tako.ustvari nista im ne valja....

Avatar GERO2
GERO2
12:46 30.01.2010.

Jok Mesicu moja izjava je donjela pogorsanju odnosa izmedju HR-a i Srbije.Pa bih te zamolio za jednu dobru gestu odi 15 veljace tj. 3 dana prije i ucinices veliku stvar za Hrvatski Narod,i Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije