Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U posjetu Istri

Mesić: Moja inauguracija stajala je oko pola milijuna kuna

mesić
Duško Marušić/PIXSELL
05.02.2010.
u 13:43

Govoreći o plaćanju inauguracije za Ivu Josipovića, Mesić je pojasnio kako se za inauguraciju uvijek koristio novac iz rezerve.

Stipe Mesić posjetio je danas Pulu, gdje se susreo sa županom Ivanom Jakovčićem, istarskim gradonačelnicima i gospodarstvenicima. Mesić je ishvalio Istarsku županiju zbog doprinosa koji je imala u otvaranju Hrvatske europskim integracijskim procesima, a Jakovčić je kazao da je Mesić, inače i počasni građanin Istre, obilježio hrvatsku povijest.

Odgovarajući na pitanja novinara o financijskim problemima u Hrvatskoj vojsci, Mesić je kazao:

 - Sve je po standardima NATO-a i nema nijednog prigovora niti poremećaja u funkcioniranju Hrvatske vojske.

Govoreći o plaćanju inauguracije za Ivu Josipovića, Mesić je pojasnio:

 - Kada smo pravili budžet za ovu godinu, za dane mog mandata i dane mandata novizabranog predsjednika, predviđeni su troškovi funkcioniranja Ureda, a za inauguraciju se uvijek koristio novac iz rezerve, što iznosi oko 500.000 kuna, kazao je.

Predsjednik Mesić drži da nam je golf u turizmu itekako potreban te da bi svi golferi Europe mogli kod nas igrati golf cijelu godinu jer imamo dobru klimu.

- Rasprava oko novog Zakona o golfu vodi se zbog načina na koji se kupuje zemljište. Moj je stav da golf ne smije oduzimati poljoprivrednicima zemljište, rekao je Mesić.

Upitan da komentira spominjanje Jakovčićevog i Linićevog imena u aferama Hypo banke, Mesić je stao u Jakovčićevu obranu riječima "kako on na sjajan način vodi Istarsku županiju".

Međutim, na to je pitanje odgovorio sam Jakovčić, rekavši kako moli sva državna tijela da prouče sve moguće predmete vezane za poslove Hypo banke u Istri.

-  Neka i Državno odvjetništvo i USKOK naprave sve što treba pa neka se vidi je li netko napravio nešto loše. Ako je tako, neka oni koji su krivo radili odgovaraju, uključujući i mene. Znam da mi neki žele politički naštetiti, ali meni je važno da pravna država funkcionira, pojasnio je Jakovčić.

Nakon Pule, Stipe Mesić uputio se na Brijune, a na pitanje hoće li se ondje naći s Ivom Josipovićem, kazao je da možda jednog dana i hoće, ali sada ne.

Komentara 20

Avatar sebastian
sebastian
14:44 05.02.2010.

Moze inoguracija za narod, neka plate 5000 porcija cevapcica od RUBELJA na trgu po speciajlnoj cijeni od 25 kuna, to je 125 tisuca kuna plus pice mukte od pivovare za reklamu i narod ce biti zadovoljan a RUBELJ ce nesto zaraditi.......!!!!!

OB
-obrisani-
14:44 05.02.2010.

Kako više ni jedna ekipa od stranaćkih šefova ne trći oko josipovića svi se zavukli u mišije rupe jer su okruženi aferama.Ode mesić ode zaštita!

OB
-obrisani-
14:05 05.02.2010.

na šta 500 000 kuna su potrošili na izlazak bozanića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije