Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema što reći

Mesić: Lucić mi je uvijek govorio da Kruljac odlično radi svoj posao

Kruljac i Mesić
Boris Šćitar/PIXSELL
Autori: vmo/VLM, jp
08.07.2011.
u 13:36

– Znam da se prigovaralo što pješadija u vježbama radi prokope, ali o mešetarenju ništa nisam čuo – tvrdi bivši predsjednik

– Nemam što posebno reći. Ovo je potpuno iznenađenje. Istina je da su generalu Kruljcu svojedobno prigovarali zbog druženja s nekim osobama i zbog načina ponašanja. Znam da se u javnosti mislilo da je on moj štićenik, ali ja sam svakog tjedna imao sastanke s načelnikom Glavnog stožera generalom Lucićem i kada je god Kruljac bio na dnevnom redu, on bi mi rekao da Kruljac odlično radi svoj svoj posao u vojsci i da je puno pridonio da je hrvatska pješadija danas u standardima NATO-a – izjavio je bivši predsjednik Mesić.

Za druženja generala Kruljca s ‘'određenom vrstom ljudi'’ kaže da ga je pitao i da mu je Kruljac odgovarao kako je njegova kuća u Slavonskom Brodu na takvu mjestu da mora proći pored nekih kuća i pozdraviti svoje susjede, ali da s tim ljudima nema ništa.

– Znam da je bilo prigovora jedne druge vrste, da je pješadija imala vježbe i da je u tim vježbama nekada trebalo raditi prokope ili puteve i slagao sam se s generalom Lucićem da se to radi u dogovoru s lokalnom zajednicom, koja bi u tom slučaju plaćala gorivo ili hranu za vojsku, a nakon toga bi urađeno ostajalo toj lokalnoj zajednici. No za bilo kakvo mešetarenje zemljištem nikada nisam čuo – tvrdi bivši predsjednik.

Kako je, pak, izjavio za portal Politikaplus, Mesić vjeruje u Kruljčevu nevinost.

– Ne znam što mu se sve stavlja na teret. No s obzirom da ga ja dobro poznajem, ne vjerujem da je general Kruljac nešto loše napravio i uvjeren sam da će to dokazati – rekao je bivši predsjednik za portal.

Vijest o uhićenju odjeknula je jutros i u Saboru. I dok je Andrija Hebrang (HDZ) odbio komentirati Kruljčevo uhićenje rekavši da ne komentira postupke koji su u tijeku, nešto pričljiviji bio je HDSSB-ovac Boro Grubišić. Istaknuo je da je iznenađen optužbama koje se Kruljcu stavljaju na teret.

– Postoje glasine o malverzacijama sa zemljištem, ali ne dovodim u vezu generala Kruljca s time – dodao je Grubišić.

Komentara 41

SB
sbb
19:43 08.07.2011.

aha..... sada kaziprst upire na Lucica....

OB
-obrisani-
06:46 09.07.2011.

Mesić: Lucić mi je uvijek govorio da Kruljac odlično radi svoj posao što se pokazalo točnim jer snabdjevao i ponašao se kao \"Pravi Hrvat\"..

IV
ivicas
07:27 09.07.2011.

Ha ha nije nista cuo a imao je cijelu obavjestajnu sluzbu za sobom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije