Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLEMIKA Ankica Tuđman ponovno reagira na izjave predsjednika Mesića

Mesić je '80-ih bio beznačajna figura

hrv_mes_ank.jpg
import
15.11.2005.
u 19:17

“U Večernjem listu od 13. studenoga ponovno se oglasio Stjepan Mesić s novim lažima izjavama koje dokazuje time što on 'nije kriv ako se netko nečega ne može sjetiti’. Ja pak nisam kriva što se g. Mesić ne može susresti s istinom, te iznosi neistine o događajima i činjenicama koje su općepoznate i koje se mogu provjeriti”, poručuje Ankica Tuđman u novom reagiranju, potaknuta izjavama predsjednika Mesića. Mesić tvrdi:  ”Ankica Tuđman... /je/ ... posjetila braću Vrhovec, Jakova Blaževića i predsjednika Sabora Jakova Sirotkovića. Sve je ona obilazila, ali nitko nije mogao riješiti Tuđmanov problem što je u zatvoru...

I onda smo Marko Koprtla i ja dogovorili... na koji se način Tuđmana može dobiti van... i koga izabrati da napiše pismo”. Mesićev problem je u tome, kaže gospođa Tuđman, što “ja nikoga od tih ljudi nisam obilazila '80-ih, nego neke od njih '72. kad je moj suprug bio prvi put u zatvoru.

“Dok je moj suprug bio drugi put u zatvoru, nikoga nisam obilazila, ali sam napisala niz pisama upravi KPD Lepoglava, političkim dužnosnicima, koja su objavljena u knjizi 'Usudbene povjestice’. Tamo je objavljeno i moje pismo Bogdanu Cnobrnji. I svatko se može uvjeriti da je laž ono što Mesić tvrdi: pisala je Crnobrnji 'da će se Tuđman ubiti...’. Mesić fabricira i odgovor Tolje Crnobrnje: 'Ankica Tuđman trebala bi dati kopiju pisma javnosti na uvid’. Moje pismo Bogdanu Crnobrnji pisano je 6. srpnja 1984.. Odgovor Bogdana Crnobrnje meni (izvaci iz pisma):

'Poštovana drugarice Ankice,...  Reći ću samo da u mjeri u kojoj se Franjo bori protiv unitarizma i hegemonizma bilo koje boje i preteksta, a za samoupravni socijalistički federalizam u Jugoslaviji, slažem se. Da li je u toj borbi uvijek našao pravu mjeru i najbolji metod nisam sasvim siguran. Napisao sam danas pismo drugu Jakši Petriću i zamolio sam ga da upozna s pismom koga ocijeni da treba. U pismu sam rekao da nam je potreban humaniji i demokratskiji odnos u Franjinu slučaju zbog lošeg zdravlja i poodmakle dobi, ali ne samo zbog toga. Drugarski pozdrav šalje ti, Tolja Crnobrnja.’

Povijesne okolnosti i političke prilike odlučivali su tada o sudbini mojega supruga. U svemu tome Mesić je tada bio sporedna i beznačajna figura, koja si danas želi pripisati neku važnost i značenje. Mislim da ovoj 'polemici’ zbilja više ništa nije potrebno dodati jer citirani dokumenti sve govore”, zaključuje A. Tuđman.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije