Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobila račun

Merkel mora platiti 736 tisuća eura za izbjeglice

German Chancellor Angela Merkel gestures before their 2014 World Cup Group G soccer match against Portugal at the Fonte Nova arena in Salvador in this June 16, 2014, file photo. REUTERS/Darren Staples/Files (BRAZIL  - Tags: SOCCER SPORT WORLD CUP)   ATTEN
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.04.2017.
u 11:05

Njemačka kancelarka je nekoliko puta obećala da troškove izbjegličke krize neće snositi lokalni proračuni

Njemački grad Freiberg poslao je kancelarki Angeli Merkel račun za izbjeglice koje je primio prošle godine, rekao je glasnogovornik istočne savezne pokrajine Saske.

Gradonačelnik Freiberga Sven Krueger poslao je izravno kancelarki Merkel račun od 736.200 eura utrošenih za integraciju 1700 izbjeglica, prenosi u srijedu list Freie Presse.

"Kancelarka je u nekoliko navrata obećala da zbog izbjegličke krize neće biti dizanja poreza ili posuđivanja novca, kao i da lokalni proračuni neće snositi nikakve dodatne troškove", rekao je Krueger u intervjuu za tjednik Focus.

Freiberg, grad s oko 42.000 stanovnika blizu granice s Češkom, primio je razmjerno veliki broj izbjeglica.

"S nama trenutno živi 1700 tražitelja azila i izbjeglica. To je oko četiri posto ukupnog stanovništva za razliku od jedan posto na razini Njemačke", istaknuo je gradonačelnik.

Dodao je da za njega to nije isključivo financijsko pitanje, nego je potrebno pokrenuti otvorenu i iskrenu rasprava o financijskom teretu koji je pao na lokalne vlasti.

>>Migranti danima zatočeni u vagonu na kolodvoru

>>'Zemlje EU-a trebale bi smanjiti socijalne naknade za migrante iz ostalih članica'

Komentara 5

OP
opančar
13:19 12.04.2017.

bude to mladić putin sve riješio i to kvalitetno

AA
aabbcc
18:16 12.04.2017.

Zasto se ne objave stvari podatci ko su i odakle su ? Vecina izgleda kao dezerteri, placenici i imaju para a žene djeca, izbjegle obitelji, stariji su kao rijetkost !

DU
Deleted user
13:00 12.04.2017.

Taj gradonačelnik nadrapat će k'o sivonja čim dobrotvorka i humaitarka Merkel Anđa makne malim prstom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije