Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć uslijed korone

Merkel: moguće da na samitu EU ne bude dogovora

German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron meet at Meseberg castle
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
19.07.2020.
u 10:52

Ima puno dobre volje, no također i različitih pozicija. Poduzet ću sve napore, no moguće je da ne bude rezultata, kazala je njemačka kancelarka.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u nedjelju kako je moguće da europski čelnici neće u nedjelju, trećeg dana samita EU u Bruxellesu, postići dogovor vezan uz planove pomoći europskim gospodarstvima, pogođenim pandemijom koronavirusa. 

"Ima puno dobre volje, no također i različitih pozicija. Poduzet ću sve napore, no moguće je da ne bude rezultata", kazala je njemačka kancelarka, čija zemlja predsjeda Europskom unijom u drugoj polovici godine.

"Još uvijek ne mogu reći hoće li se pronaći rješenje", kazala je Merkel prilikom dolaska na sastanak.

Foto: EU

Sastanak čelnika zemalja članica Europske unije, na kojem pokušavaju postići dogovor o sedmogodišnjem proračunu i planu za oporavak od posljedica koronakrize, prekinut je u subotu navečer i nastavlja se u nedjelju u podne, objavio je glasnogovornik predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela.

Samit je počeo u petak prijepodne i ni nakon dva puna dana još nema dogovora o paketu teškom preko 1800 milijardi, koji bi trebao pomoći oporavku gospodarstva od posljedica pandemije covida-19.

Najveći dio samita do sada protekao je u sastancima u manjim skupinama, bilateralnim i multilateralnim.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel u subotu je ponudio ponešto modificirani prijedlog kako bi se došlo do kompromisa, ali za sada bez rezultata.

Ključne riječi

Komentara 18

IT
I-To
11:19 19.07.2020.

Nevidim Europu u skala Svjeta svakodnevno gubi suverenitet niko nam još nije došao da pita da neku suradnju nudi .pljujemo po Trumu ali on ima Australije Mexiko Kanadu Japan Indiju Južnu koreju Izrael pod Ugovorima a mi samo Embargo protivotiv ovih protiv onih pa čuje se da bi i protiv Kine o Bože moj gdje ćemo samo dospjeti.

MA
Majkomoja
11:14 19.07.2020.

Eto Europe, nedaju pare

DU
Deleted user
11:03 19.07.2020.

Ali, ali... sto je sa onih nasih "sigurnih" predizbornih bespovratnih 20 milijardi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije