Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski čelnici
Povratak na članak

Merkel, Macron i May pozvali na dijalog kako bi se spasio iranski nuklearni sporazum

Američki predsjednik Donald Trump je prošle godine povukao Sjedinjene Države iz sporazuma te uveo nove sankcije Iranu unatoč prigovorima europskih saveznika i potvrdama međunarodnog nadzora da se Teheran pridržavao uvjeta sporazuma

Komentari 12

BA
barbaizamerike
20:03 14.07.2019.

Sve ima razloge zasto se Trump povuko iz sporazuma I nije bez veze ako se sazna kakve planove ima Iran sa nuklearkom I ne budimo naivni jer bi posjedovanjem tog oruzja bili jako opasni sa svijet jer oni nisu europljani I imaju druge planove I drugu filizofiju I opasni su za covjecanstvo nisu ovako losi ljudi Ali su sa nuklearkom drugi

VL
TE
TEUTA
00:43 15.07.2019.

Tramp ne voli rat. Ako bude morao Iranu se ne pise dobro.

VL
ZI
zimerman
22:43 14.07.2019.

Kompletan sporazum se svodi na to da SAD i zapadna Europa plaća Iranu da ne pravi nuklearno naoružanje. Obamina administracija je već bila počela da placa Iranu a oni su te pare koristili u borbi protiv Američki vojnika u Siriji,, sad ćemo vidjeti dali će Zapadna Europa nastaviti da placa Iranu ,koliko su naivni možda i počnu plaćati.

VL
NE
Nepokolebljiv
04:33 15.07.2019.

Hajde pa racionalno poredajmo cinjenice: 1 Obama je svakako morao uciniti nesto sto bi bilo njegova ostavstina za povijest pa je seprtljavo uz kilavljenje izdajice Kerry-a slozio sporazum koji zaista nema smisla. Navodno je usporio Iran od konstruiranja nuklearne bombe za 10 godina a sta poslije toga? 2 Trump je godinu dana PROJE negp je izaso iz loseg sporazuma svim potpisnicima najavio da sporazum smatra losim i da zahtjeva promjene a ako do usaglasavanja ne dode u godinu dana da ce istupiti iz sporazuma. Ucinio je upravo kako je najavio. Sankcije su samo motivirajuci faktor Iranu da sjedne za pregovaracki stol i da poprave sporazum kako odgovara i njima ali i Trumpu. 3 Iranci stalno propovjedaju svoju miroljubivost ali Iranom svaku vecer odzvanjaju povici demonstracija (organiziranih i financiranih od iranske vlade) "Smrt Americi!" i pozivi na unistenje Izraela. 4 Trump moze kada mu se prohtije izbombardirati sta mu se god hoce u Iranu jer kada su izraelski F-35 za koje svi strucnjaci tvrde da su potpuni promasaj i da niti su "nevidljivi" niti mogu letjeti nekoliko puta presvrljali cio Iran (Ajatalah je za to smaknuo nekog generala revolucionarne garde) kako li tek mogu iranskim nebom svrljati nevideno americki F-22 i B-2 Spiriith pa izbombardirati sta im se prohtije. Imam osjecaj da Europljani ponavljaju povijest kao kada su se Britanci i Francuzi vratili iz Berlina 1939 s papirom na kome im je Hitler obecao da ce biti mir!

VL
Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
07:54 15.07.2019.

Koga ovo dvoje na slici uopće više predstavlja ??

VL
MA
marsovac
10:02 15.07.2019.

Iran,.....ha, ha,.........mulas diktatura i vodjenje ratova,........prave se svetci - u Iraku siitske milicije ulaze u iracki sigurnosni sistem,.... iranska infiltracija i mjesanje u drugoj drzavi - u libanonu su organizirali i vode hisbolah,..stalna provokacija izraela,...ubistva libanonskih politicara,..naprimjer Hariri - u jemenu provociraju i vode rat protiv saudije kroz pripadnike huti,......i to vec jako dugo,....... - u siriji vode rat sa svojim trupama, "kao ono podrzavaju asada", isto tako su poslali hizbolah u siriju koji kontrolira podrucja sirije prema libanonu - prije sirijskoga rata utjecaj na asada - razvijaju dalekometne raket,....zasto??????,.....njih trebas samo ako imas atomsku bombu - iako postoji sporazum o denuklerizaciji,......prave koncetrat urana preko onogo sto je u sprazumu dogovoreno - izbijegavaju kontrole i koce kontrole koje kotroliraju sporazum, zasto????? kad nemaju sta sakriti!!!! itd, idt,.................malo informacija za ove anti amerika i ljubitelje irana gdije u godini 2019 jos uvijek zakonodavstvo bazira na bozijim zakonima u jednoj tako pametnoj i razvijenoj naciji kao sto se predstavljaju.

VL
Avatar mason
mason
20:17 14.07.2019.

I sad vidimo da je Trump nesposobniji od Obame . Ako je zaigrao na tu kartu nije trebao vratiti zrakoplove.Samo ima jezik .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.