Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOraju se držati zajedno

Merkel ima plan kako Europska unija treba pristupiti Brexitu

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
12.01.2017.
u 15:00

Merkel je govoreći o Brexitu naglasila kako je važno da države članice "ne dopuste da ih se razjedini", te da "njih 27 mora zajednički nastupiti u pregovorima"

Preostalih 27 država članica Europske unije koje će pregovarati s Londonom o britanskom izlasku iz tog saveza moraju se držati zajedno i ne dopustiti da ih se razdvaja, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel

Merkel je govoreći u vrijeme britanskog razmatranja smanjivanja korporativnog poreza rekla kako se i članice EU-a trebaju dogovoriti oko zajedničkog pristupa toj temi.

"Svi znamo da trebamo više usklađivanja", istaknula je kancelarka na zajedničkoj konferenciji za medije s luksemburškim premijerom Xavierom Bettelom.

Merkel je govoreći o Brexitu naglasila kako je važno da države članice "ne dopuste da ih se razjedini", te da "njih 27 mora zajednički nastupiti u pregovorima". 

Također je rekla da je za članice EU-a važno da povećaju razmjenu podataka kako bi se osnažila europska sigurnost, te da trebaju hitro implementirati registar ljudi koji ulaze i izlaze na europski teritorij.

>> Stručnjaci daju ostavke, a Brexit će voditi neznalice

Komentara 9

Avatar superhik74
superhik74
17:04 12.01.2017.

Od kada je Merkel Europska unija ? Ona moze imati plan kako Njemcaka (dok je kancelar) "mora" pristupiti Brexitu, ali ta Frau je uzrok Brexitu, pljacki Grcke, Portugala, Spanjolske, Italije, tako da bi trebala biti zadnja osoba koju bi netko slusao o "planu" kako pristupiti razdruzenju jedne od clanica. To je samo pocetak biti ce jos exita, preko Italije, Francuske, Spanjolske pa nadalje.

TE
TechnoCroat
15:40 12.01.2017.

Hm, a kod poziva izbjeglica nije trebalo "zajednički svih 27 članica" odlučiti.

BE
Beogradjan
17:15 12.01.2017.

Luda zena, uvela u Evropu skoro dva miliona muslimana, a postoji opasnost da dodje jos 10 miliona. Kao da mi hriscani nismo imali svojih problema, nego su nam trebali i njihovi... Jedva cekam da joj vidim ledja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije