Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTU NAPETOSTI

Merkel i Biden pozvali Rusiju da povuče vojsku s ukrajinske granice

Foto: Kolaž/Pixsell
1/3
14.04.2021.
u 23:15

SAD i saveznici u NATO-u uznemireni su jačanjem ruske vojne nazočnosti u blizini ukrajinske granice i na Krimu

Njemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsjednik Joe Biden pozvali su Rusiju da povuče snage s ukrajinske granice kako bi ublažila napetost u regiji, rekao je u srijedu glasnogovornik njemačke vlade.

SAD i saveznici u NATO-u uznemireni su jačanjem ruske vojne nazočnosti u blizini ukrajinske granice i na Krimu, poluotoku koji je Moskva anektirala 2014.

Ministri vanjskih poslova i obrane NATO-a održali su u srijedu navečer hitne razgovore o gomilanju ruskih trupa blizu  ukrajinske granice.

U telefonskom razgovoru,  Merkel i Biden dotakli su se najnovijih događaja na istoku Ukrajine i pozvali Rusiju da izbjegne daljnju eskalaciju.

"Kancelarka i predsjednik složili su se da Rusija mora smanjiti najnovije jačanje trupa kako bi smirila situaciju", rekao je Steffen Seibert.

 

U Francuskoj je otvoreno prvo drive-in-cijepljenje: Pogledajte kako izgleda!

Komentara 30

AA
aabbcc
07:32 15.04.2021.

Bolje da Markel pozove Bidena da povuce vojsku iz Njemacke ?

ZI
zimerman
06:16 15.04.2021.

Teško da će ovo dvoje ljevičarski debila izaći na kraj sa ruskim diktatorom

MP
miroslav.petkovic.7564
00:10 15.04.2021.

Oxi dobro si to napisa nema tu nikakve veze sa nasim domovinskim ratom..Rusi su tu zivili od devetog stoljeca .Tj Kijevska Rusija to je jedno pleme..Dok su kod nas Srbi primljeni od progona Bugara.. Sad slusam na TV ovdje u moskvi rusi rekose stabimaju Ameri nas zvat mi smo svoje rekli nek izbjegavaju sto daljevod Krima i UA tu nemaju sta trazit mozevim bit ko u Gruziji rekose bjezanija..Ovdjevradi u Rus preko cetri miliona ukrainaca deset miliona zivi Rusa u UA a deset miliona ukrainaca je za suzivot sa Rusijom..Neda bog da dode do rata cjela istocna UA je za rusiju..Nesretni ukrainci puno se zaigrali strasno puno mogu izgubit.Rusi rekose nukakve Srebrenice tu nece bit pa ko voli nek izvoli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije