Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt i. rožića (15)

Mentor okrivljen za pogibiju mladića na praksi u Jamnici

'19.11.2012., Zagreb -  Obitelj Ivice Rozica ciji je maloljetni sin Ivica u petak poginuo na praksi u automehanicarskoj radioni Jamnice d.d. u Getaldicevoj ulici dok je popravljao pokvarenu utovarnu r
'Davor Puklavec/PIXSELL'
18.04.2013.
u 11:47

Z. M. (52), sumnja se, nije osigurao platformu kamiona od pomicanja nakon što je izišao iz radionice u autoservisu

Čak pet mjeseci trebalo je zagrebačkoj policiji da utvrdi tko je u odgovoran za tragičnu smrt Ivana Rožića (15), učenika Elektrostrojarske obrtničke škole, kojeg je lani na praksi u Jamničinu autoservisu u sklopu Agrokora na Peščenici prignječila platforma kamiona. Nakon spore istrage kaznenu prijavu policija je ponijela protiv njegova mentora Z. M. (52) zbog dovođenja u opasnost života općeopasnom radnjom. Sumnja se da nije osigurao platformu kamiona od pomicanja prije nego što je otišao iz radionice u kojoj je ostao samo dječak. Opuštenijoj atmosferi na poslu taj dan vjerojatno je doprinijelo i slavlje zbog oslobađanja generala Gotovine i Markača.

Ivanov otac Ivan Rožić iz Jamnice Pisarovinske pokraj Karlovca nezadovoljan je epilogom istrage te razočaran ponašanjem vodstva Jamnice “koje Ivanu ni svijeću nije zapalilo.”

– Opis prijave jasno mi govori da će mentor biti oslobođen i da neće provesti ni dana u zatvoru – potišteno je komentirao otac. Požalio se pritom da se nitko iz Jamnice nije pojavio na Ivanovu sprovodu (osumnjičen mentor tada je zbog šoka bio na psihijatriji, nap. a). Također, u tvrtki u kojoj je Ivan pekao zanat šute, tvrdi otac, i o materijalnoj odšteti koju bi trebali isplatiti za pogibiju sina.

– Njihov odvjetnik rekao mi je da možemo dobiti dvjesto tisuća kuna – rekao je.

>>Smrt na praksi: Trebao je dobiti svoju prvu plaću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije