Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iza kulisa

Meni za Brammertza i Bajića: Orada i hobotnica, janjetina i fuži

Serge Brammertz
Reuters/Pixsell
27.05.2011.
u 16:03

Na regionalnoj konferenciji državnih odvjetnika na Brijunima bilo je oko 50 sudionika.

Na petoj regionalnoj konferenciji državnih odvjetnika u organizaciji Državnog odvjetništva Republike Hrvatske koja se održavala do 27. svibnja na Brijunima bilo je oko 50 sudionika. U radu konferencije su, uz izaslanstvo organizatora, sudjelovale delegacije Ureda tužiteljstva Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije, te tužiteljstava BiH, Crne Gore, Federacije BiH, Republike Srpske i Distrikta Brčko.

Konferencija je bila zatvorena za javnost, a čini se da su sudionici imali pune ruke posla. Pune ruke posla imalo je i šest brijunskih kuhara te šest konobara koji su posebno za ovu prigodu spravljali i posebna jela i delicije. Kako je konferencija ugovorena mjesec dana prije početka, ranije je dogovoren i jelovnik s organizatorom ovog važnog skupa. Jelovnik je bio sličan kao i u vrijeme kada je na konferenciji sudjelovala bivša haaška tužiteljica Carla del Ponte. Za aktualnog tužitelja Sergea Brammertza i goste iz regije pripremljeno je 20-ak raznih delicija. Gostima je organiziran toplo-hladni bife koji se servirao uz more ispred hotela Neptun uz romantične svijeće, te u brijunskom kaštelu.

Za vrijeme trajanja skupa na Brijunima je bio i sanitarni inspektor koji je provjeravao namirnice i jela kako ne bi bilo neugodnih iznenađenja. U tri dana, za ručak i večeru, među ostalim, tužitelji su mogli uživati u oradi i brancinu s krumpirom zapečenim u pećnici, hobotnici s krumpirom u pećnici, janjetini u umaku i povrćem, telećim filetima u umaku od grožđa, fužima sa tartufima, pljukancima s istarskim kobasicama i sličnim delicijama mediteranske kuhinje. Služio se i pršut te sir s tartufima. Mediteranski nije bio, ali se mogao kušati, i biftek s pancetom. Među raznim salatama, brijunski su majstori ponudili i salate od hobotnice i sipe te 15-ak vrsta kolača. U tri dana tužitelji i njihovi suradnici mogli su birati najkvalitetnija istarska vina iz podruma Kozlević, Degrassi, Corenica i Pilat. Najviše su se pili malvazija i teran, a popijeno je 50-ak butelja što nije mnogo s obzirom na tri dana i broj sudionika.

Šampanjac se nije služio, a od aperitiva bile su ponuđene istarske rakije, biska i medica. Vjerojatno zbog opreza, nisu se služile ni školjke, a nije bilo ni jastoga, delicije koja je najčešće na biranim stolovima. Inače, sličan jelovnik na Brijunima po osobi stoji od 250 do 300 kuna.

Tužitelji nisu imali mnogo vremena za odmor i razonodu, nitko se nije vozio Titovim Cadillacom, ali je bio organiziran jedan izlet brijunskim vlakićem. Serge Brammertz je dan počinjao kavom s mlijekom na terasi hotela Neptun uz more i nije imao nikakvih posebnih zahtjeva. Svi su sudionici boravili u hotelu Neptun, no Brammertz i Bajić su odsjeli u rezidencijalnim objektima.

Bajić je boravio u vili Jadranki, u kojoj se prošlog ljeta odmarala i premijerka. Jadranka je najstarija od tri rezidencijalne vile. Brammertz je boravio u vili Brionki koja je smještena uz arheološko nalazište Bizantski kastrum. Obje su vile na istoj strani otoka, okrenute prema Vangi, a između tih dviju vila nalazi se Bijela vila.

Komentara 7

JA
jaruzelskia
22:24 27.05.2011.

Prvi!!

JA
jaruzelskia
22:26 27.05.2011.

Istina: Brammertz = hobotnica Bajić = orada To se vidi iz rezultata u den Haag-u.

MI
misho32
11:49 29.05.2011.

brišete postove i aktivno surađujete i sudjelujete u zločinakom podhvatu protiv hrvatske države

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije