Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABORAVLJENI ZLOČIN NAD DALMATINCIMA

Meloni budi ružna sjećanja: Izgladnjivali bi zatvorenike pa pustili logoraše da se tuku za pokvarenu hranu

08.10.2022.
u 17:31

Živih partizana, žrtava logora, uglavnom više nema ili su u poznim godinama, ali razgovarali smo i dobili odgovore od prvih ljudi udruge zadarskih antifašista koji su odmah nakon izborne pobjede Meloni za Večernji list žestoko reagirali na mogući novi talijanski marš, pa čak i samo verbalni marš na Dalmaciju i Istru. Oni su sigurni da je njezin izbor opasna situacija za Hrvatsku, a osim na žrtve s Molata, podsjetili su i na tragediju s ostalih otoka, primjerice Savra na Dugom otoku, gdje su talijanski fašisti najprije opljačkali, a onda do temelja spalili cijelo mjesto.

Komentara 8

Avatar Žabac
Žabac
18:32 08.10.2022.

Ovakvi prizori su i dan danas u Africi. O tome Gates ne brine iako pandemija gladi svaki dan ubije oko 9000 djece DNEVNO, no od hranjenja umirućih od gladi nema milijardi profita ko id mRNA=GMO kvazi cjepiva pa onda nisu bitni, zar ne?

Avatar Cantor
Cantor
18:00 08.10.2022.

Zanimljivo kako komentatori Europskih glasila pomirljivo objašnjavaju kako je sve što je dotična izjavila bilo za internu upotrebu. I onda sa time pod tepih. Predsjedniku Tuđmanu se jedna epizoda sa navodnom sarvetom spočitavala desetljećima i čak je bila argument u Haagu protiv naših generala u BiH. Dvostruka mjerila Europskih podguznih muha su mučna za gledati i slušati....

PR
prokurator
21:11 11.10.2022.

ne samo molat, praktički svaki nastanjeni otok i obalno mjesto imali su manji sabirni logor. zatočili bi svo muško stanovništvo iznad 17, i onda uskraćivali hranu. ako bi koji momak pobjegao iz mjesta, stavljali su poruke na bandere da će mu pobiti roditelje ako se odmah ne javi talijanskim vlastima. tisuće dalmatinskih žena prebačene su brodovima u izbjegličke logore u sjevernoj africi da izbjegnu talijanskom teroru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije