Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva dama SAD-a

Melania turistički adut Slovenije, velika korist i za hrvatski turizam

U.S. President Donald J. Trump and first lady Melania Trump dance while attending the Inauguration Freedom Ball in Washington, U.S., January 20, 2017. REUTERS/Lucy Nicholson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
24.01.2017.
u 09:45

U redovitom “newsletteru” Turističke organizacije Slovenije novinarima već stoji: “Dobrodošli u rodni kraj prve dame SAD-a.”

Slovenci ne gube vrijeme. Već u naslovu turističkog “newslettera” odaslanog novinarima na sam dan inauguracije američkog predsjednika Donalda Trumpa, ne skrivajući turističke ambicije, poručuju: “Dobrodošli u rodni kraj prve dame SAD-a.” Poruka nije samo prigodna uz taj važni dan kako za Ameriku, tako manje-više i za cijeli svijet. U Turističkoj organizaciji Slovenije potvrđuju kako imaju ozbiljnu namjeru iskoristiti podatak da je supruga američkog predsjednika porijeklom iz njihove zemlje.

Za tu činjenicu, kao i za samu Sevnicu, kamo izravno sežu korijeni Melanije Trump, odnedavno već znaju mnogi. Naročito u ovom dijelu svijeta, a to mjestašce i u spomenutom “newsletteru” slovenske turističke organizacije ima “počasno” mjesto. Taj gradić u središnjoj Sloveniji, smješten na lijevoj obali Save, predstavljen je kao mjesto u kojem je prva dama Amerike odrastala, a ono danas, kako piše, namjerniku nudi relaksaciju i inspiraciju.

Mamac za cijeli svijet

Slovenija, inače, ugošćava oko četiri milijuna turista, koji su u 2015. ostvarili nešto više od deset milijuna noćenja. U tamošnjoj turističkoj organizaciji očekuju da brojke zahvaljujući supruzi američkog predsjednika ubuduće porastu iz cijelog svijeta, a naročito s američkog tržišta. “Slovenski turizam od 2009. do danas već bilježi pozitivan trend u broju dolazaka i noćenja iz SAD-a, a prošle godine do kraja studenoga Amerikanaca je bilo devet posto više nego 2015. To što je Slovenka postala prva dama SAD-a za naš turizam je značajna prilika da Slovenija postane vidljivija na svjetskoj razini. To se osjeća od trenutka kada je Donald Trump najavio svoju kandidaturu za predsjednika. Predstavnici nekih vodećih svjetskih medija već su tim povodom posjetili Sloveniju i ostali oduševljeni ljepotama i uređenošću naše zemlje”, kažu u Turističkoj organizaciji Slovenije, gdje namjeravaju maksimalno iskoristiti interes stranih medija, javnosti i, dakako, turističke branše i potencijalnih turista.

Obići će i Hrvatsku

U tom smjeru, kažu, prilagođavaju marketinške i komunikacijske aktivnosti kojima Sloveniju žele predstaviti kao turističku boutique destinaciju zelenog, aktivnog i zdravog odmora, koja, pri tome, ponudom može zadovoljiti i najizbirljivijega gosta. Ojačali su, kažu u tamošnjoj turističkoj organizaciji, promidžbene aktivnosti kroz sve komunikacijske kanale, počev od društvenih mreža, “newslettera” i prezentacija... do studijskih putovanja za novinare i organizatore putovanja. Poseban će poziv biti odaslan i američkim putničkim agencijama i turoperatorima na slovenski turistički sajam.

Nije isključeno da će i hrvatski turizam od cijele priče imati koristi, turisti s drugih kontinenata, naime, rijetko dolaze posjetiti samo jednu zemlju, obično rade ture kroz nekoliko država. 

>> Mi kolače nazivamo po njoj, a Melania nas nikada ne spominje

Komentara 10

MA
malaliba
10:40 24.01.2017.

We just want to draw public attention to the fact that the words Trump, Melania and Melania Trump are protected trademarks on one hand and that use of Mrs. Trump's image, name and characteristic features used for commercial purposes may amount to her personality rights infringements on the other,” Natasa Pirc Musar, director of the law firm, told ABC News. “We issued a press release and sent it to all Slovenian media.

MA
malaliba
10:30 24.01.2017.

Koja glupost, šteta papira!

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
10:58 24.01.2017.

Melania turistički adut Slovenije, velika korist i za hrvatski turizam jer če američki turisti koji posjete lijepu Sloveniju i Sevnicu moči skoknuti preko europsko-balkanske schengenske granicei do obližnjeg balkanskog rezervata i vidjeti kako izgledaju Jugo indijanci iz bivše zajedničke države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije