Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIONIRKA

Meksiko: Žena prvi put izabrana za predsjedničku kandidatkinju

Josefina Vazquez Mota
Reuters/PIXSELL
06.02.2012.
u 16:19

Bivšu ministricu obrazovanja Josefinu Vasquez Motu izabrala je za predsjedničku kandidatkinju konzervativna Stranka nacionalne akcije (PAN)

Josefina Vazquez Mota prva je žena u meksičkoj povijesti koja je izabrana za kandidatkinju za predsjedničke izbore, prenosi BBC.

Bivša ministrica obrazovanja Vasquez Mota na unutarstranačkim izborima vladajuće konzervativne Stranke nacionalne akcije (PAN) pobijedila je protukandidata, bivšeg ministra financija Ernesta Corderoa.

Time je PAN, iz čijih redova potječe i trenutačni predsjednik Felipe Calderon, postala prva stranka u povijesti zemlje koja je za kandidata za predsjednika države izabrala ženu.

Meksikanci će na izbore izaći 1. srpnja, a Mota će se za pobjedu boriti protiv kandidata Institucionalne revolucionarne partije Enriquea Pene Niete te Andresa Manuela Lopez Obradora iz lijevo orijentirane stranke Demokratska revolucija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije