Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENJE BJEGUNCA

Meksička policija privela najvećeg trgovca drogom u zemlji

Luis Rodriguez Olivera
Reuters/PIXSELL
28.12.2011.
u 21:31

Rodriguez, koji je optužen za pranje novca, uvoz, posjedovanje i distribuciju kokaina u Sjedinjene Američke Države, priveden je u zračnoj luci glavnog meksičkog grada.

Najveći meksički trgovac drogom Louis Rodriguez Olivera (39) zvan ''El Guero'' uhićen je u utorak u Mexico Cityju, izvijestio je CNN.

Rodriguez, koji je optužen za pranje novca, uvoz, posjedovanje i distribuciju kokaina u Sjedinjene Američke Države, priveden je u zračnoj luci glavnog meksičkog grada. Američka vlada ranije je ponudila nagradu od pet milijuna dolara u zamjenu za informacije koje bi mogle dovesti do njegova uhićenja.

Prema podacima meksičkog Ministarstva javne sigurnosti Rodriguez je sa braćom Estebanom, Danielom i Miguelom pripadao kriminalnom klanu Los Gueritos koji je krijumčario drogu u SAD između 1996. i 2008. godine. Braća su djelovala pod patronatom zloglasnog Joaquina ''El Chapoa'' Guzmana, meksičkog najtraženijeg bjegunca i vođe kartela Sinaloa.

Američke vlasti izadale su priopćenje koje nudi drugačije informacije i prema kojem je klan Los Gueritos samostalno djelovao od 2005. godine, odnosno od kad se odvojio od Guzmanovog kartela. Braća su 2009. godine u New Yorku optužena za trgovinu drogom. Estebana je američka policija privela godinu dana ranije dok je Miguel ubijen u kolovozu ove godine.

Ovo je drugo veliko uhićenje krijumčara drogom u posljednja dva tjedna. Nedavno je meksička vojska privela Felipea Cabreru Sarabiu, vrhovnog zapovjednika kartela Sinaloa.

 

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:56 28.12.2011.

prvo su stavili pod kontrolu dečke u Kolumbiji, onda su ukrali sav hors u Avganistanu a sada se rješavaju konkurencije u Meksiku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije