Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepucavanje

Meić uzvratio Bandiću, koji smatra da je oklevetan, tužbom za uvredu

meić
Pixsell
21.10.2011.
u 17:48

Bandić tvrdi da je oklevetan Meićevim pitanjem: “Koliko ste se nakrali...”, a Meić je uvrijeđen asocijacijom na nerad...

Iako je danas trebalo biti presuđeno na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu je li zastupnik SDP-a Jurica Meić oklevetao Milana Bandića u travnju u Gradskoj skupštini, rekavši mu “Koliko ste se nakrali!? Kako vas nije strah Svevišnjega..., a govorite da ste vjernik?”, rasprava je preotvorena jer je u spis pristigla i Meićeva tužba protiv Bandića zbog uvrede! Meić je tužio zagrebačkog gradonačelnika jer ga je uvrijedio sljedećom izjavom na Aktualnom satu u Gradskoj skupštini: “Kad budete jednom sami za sebe zarađivali kruh, jednog dana kao mladi čovjek vjerojatno ćete to napraviti, onda ćete znati što znači boriti se za kruh, za svaku lipu, za svakog čovjeka...”

Kazna do 150 dohodaka

Je li sporna Bandićeva izjava uvredljiva za Juricu Meića jer asocira na to da on ne radi i ne zarađuje “kruh” za sebe, utvrdit će sud. No, činjenica je da je Meić, ako se odlučio na tužbu protiv Bandića zbog uvrede, mogao naći i puno “težu” Bandićevu izjavu na svoj račun od ove, na koju se pozvao u tužbi. I za klevetu i uvredu propisana je novčana kazna do 150 osobnih dnevnih dohodaka, koliko bi najviše u slučaju osuđujuće presude mogli platiti i Bandić i Meić. No, ima li u političkom prepucavanju uvrede i klevete, tek će se vidjeti.

Komentara 13

LA
larala
18:24 21.10.2011.

“Kad budete jednom sami za sebe zarađivali kruh, jednog dana kao mladi čovjek vjerojatno ćete to napraviti, onda ćete znati što znači boriti se za kruh, za svaku lipu, za svakog čovjeka...” i ovo je za sdp uvreda? isuse bože :(

CH
chemica
18:54 21.10.2011.

Još je čudnije da se Milan Bandić uvrijedio kada je insinuirano da je kriminalac.

DE
demokršćanin
22:58 21.10.2011.

SVE NAJLJEPŠE! Sada ću napisati da je Bandić:lijep,pošten,veliki vjernik,antifašist i nije SDP-ovac te se nadam da mi komentar ne će biti izbrisan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije