Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barijere u moru

Megaprojekt: Pogledajte kako će se Venecija braniti od poplava!

Venecijanska barijera z aobranu od poplava
YouTube
14.10.2013.
u 18:47

Na projekt morskih barijera do sada je potrošeno sedam milijardi dolara, a očekuje se da neće biti završen još dvije godine. Kada sve barijere budu završene, trebale bi biti dugačke kilometar i pol.

Barijere dizajnirane za obranu Venecije od poplava tijekom visoke razine mora uspješno su testirane. Iz mora su podignute četiri velike brane u privremenu morsku barijeru, piše BBC.

Kada jednom budu gotove, iz mora će se tako, u slučaju visoke razine mora, podizati 78 pokretnih barijera da bi se zatvorila laguna. Venecija bi ovim velikim projektom spriječila velike poplave koje joj se događaju na godišnjoj razini. Godine 1966. pod morem je zbog visoke plime bilo 80 posto grada.

Nakon uspješnog testiranja prve četiri barijere među odabranim gostima, koji su svjedočili tom trenutku, prolomio se pljesak. Gradnja barijera počela je još prije 10 godina, a projekt se otegnuo zbog ekonomske krize. Na projekt morskih barijera do sada je potrošeno sedam milijardi dolara, a očekuje se da neće biti završen još dvije godine. Kada sve barijere budu završene, trebale bi biti dugačke kilometar i pol.

Kako je izgledalo testiranje barijera pogledajte u priloženom videu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije