Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika šteta

Medvedev zbog teškog požara u vojnoj bazi smijenio časnike

Medvedev
AFP
05.08.2010.
u 10:07

Ruski su mediji objavili da je u bazi u Kolomensku izgorjelo i do 200 mornaričkih zrakoplova

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev smijenio je veći broj visokih časnika i dužnosnika Ministarstva obrane zbog požara u vojnoj bazi u Podmoskovlju i zatražio maksimalnu zaštitu vojnih i nuklearnih objekata, javljaju ruski mediji.

Medvedev je zatražio posebnu zaštitu strateških objekata u državi i iznio niz upozorenja zbog požara u mornaričkoj zračnoj bazi u Moskovskom okrugu koji se dogodio 29. srpnja. Istražna komisije ranije je objavila da su u požaru u bazi u Kolomensku, u Podmoskovlju, izgorjeli automobilski park i 13 hangara sa zračnom tehnikom. No, ruski su mediji objavili da je u bazi u Kolomensku izgorjelo i do 200 mornaričkih zrakoplova i da je cijela vojna baza, površine oko 100 hektara, izgoreila.

Ministarstvo obrane Rusije jučer je, međutim, priopćilo da "u Kolomensku nema nikakve mornaričke zračne baze".

"Uopće nije jasno gdje se rukovodstvo baze tada nalazilo", naveo je Medvedev i upozorio da će, ukoliko se situacija bude ponovila na nekom drugom objektu, također smijeniti odgovorne.

 

Ključne riječi

Komentara 9

UT
utatica
14:56 05.08.2010.

u Koreji bi ih komunjare skratile za glavu, ovi će završiti samo u sibirskom logoru

OB
-obrisani-
13:57 05.08.2010.

ja još uvijek ne mogu vjerovati da se rusi ovako nespretno ponašaju za požara! naši vatrogasci su za njihove ...ajme!

SZ
satan_zagorski
20:01 06.08.2010.

TEŽAK požar...ajme hahaha...pa kaj vi u večernjem nemate lektore? il su previše teški da ih angažirate?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije