Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSIJA

Medvedev pokreće veliku kampanju destaljinizacije

med
AFP
27.11.2010.
u 16:23

Vrednovanje Staljinove uloge u ruskoj povijesti bit će tema siječanjskog sastanka Medvedeva sa savjetodavnim vijećem za ljudska prava pri Kremlju

Ruski predsjednik Medvedev pokrenut će kampanju “destaljinizacije” Rusije kako bi sugrađane podsjetio na zločine koje je počinio sovjetski diktator, piše ruski list Vedomosti. Vrednovanje Staljinove uloge u ruskoj povijesti bit će tema siječanjskog sastanka Medvedeva sa savjetodavnim vijećem za ljudska prava pri Kremlju, dodaje list. Spomenuto Vijeće razradilo je savezni program kojim bi se odala počast milijunima žrtava Staljinovih čistki. Projektom bi se sa sovjetskih tajnih arhiva skinula oznaka tajnosti, pokušali pronaći posmrtni ostaci žrtava i postavili komemorativni spomenici. Predsjednik Medvedev u svibnju je osudio “totalitarni” režim SSSR-a i “neoprostive” zločine koje je počinio Staljin, a ovih je dana ruska Duma potvrdila da je Džugašvili odgovoran i za pokolj Poljaka u Katynskoj šumi 1940.

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
21:48 27.11.2010.

. ..EEE DRYYŽE MEDVEDEV NAŠ SFRY-MARŠAL TITO JE DAVNE 1948.g.IMAO MUDA i REKAO JE NE-Staljinu A Vi\"VELIKI\"RUSI JOŠ NITI DAN-DANAS NEMATE MUDA DA KAŽETE Staljinu NE. ..POSLIJE TITA-TITTO. ..

UT
utatica
20:29 27.11.2010.

svi su normaliniji od naših kmera, Hrvatska će biti zadnja država na svijetu (uz sj. Koreju) koja slini za mesarom vladarom

Avatar Sidewinder
Sidewinder
20:47 27.11.2010.

Današnji režim u Rusiji ubija novinare i opoziciju...Kako može jedan zločinački režim osudjivati prethodni zločinački režim? Sve je to samo farsa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije