Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gužva na granici

Medved čekao u koloni na GP Županja-Orašje, policija ispituje što se dogodilo zapravo 15. svibnja

Split: Sastanak ministra Božinovića s ministrom unutarnjih poslova Slovačke Republike
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/2
21.06.2022.
u 14:13

Iz PU vukovarsko-srijemske odgovorili su da mogu potvrditi kako postoji sumnja da je došlo do propusta u radu policijskog službenika koji je bio zadužen za organizaciju rada na graničnom prijelaz, odnosno sumnja da nije poduzeo sve potrebne radnje u svezi osiguranja prioritetnog prelaska državne granice ministra Medveda.

Trebala je to biti samo još jedna u nizu običnih posjeta BiH od strane ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda koja se pretvorila u “posjetu slučaj” o kojoj pišu i mediji. Naime, 15. svibnja Tomo Medved je odlazio u službenu posjetu u BiH pri čemu je državnu granicu prešao preko Graničnog prijelaza Županja-Orašje. Dolaskom na GP Županja ministar Medved, koji kao ministar ima status štićene osobe i kako takav pravo na prioritetni prijelaz državne granice. Njegov prioritetni prijelaz državne granice bio je prijavljen ali je radi nekakve greške u komunikaciji između protokola i policije, odnosno PU vukovarsko-srijemske i vođe smjene na graničnom prijelazu, morao je sa svojim vozačem i osiguranjem čekati u koloni da pređe državnu granicu. Sve to je se događalo oko 10.20 sati toga 15. svibnja.

Dolaskom na granični prijelaz policijska službenica je od ministra, koji je i potpredsjednik Vlade RH, zatražila i osobnu iskaznicu na uvid kako bi je skenirala i provjerila kako to čini s osobnim dokumentima i drugih putnika. Postoji i neslužbena informacija kako je ministar na granični prijelaz kasnio, odnosno da se nije pojavio u ranije naznačeno vrijeme ali i da nije došlo do novoga poziva protokola i nadležnih tako da je došlo do cijele ove zbrke.   

Iz PU vukovarsko-srijemske odgovorili su da mogu potvrditi kako postoji sumnja da je došlo do propusta u radu policijskog službenika koji je bio zadužen za organizaciju rada na graničnom prijelaz, odnosno sumnja da nije poduzeo sve potrebne radnje u svezi osiguranja prioritetnog prelaska državne granice ministra Medveda.

-Postupanje policijske službenice, koja je provela postupak granične kontrole, proveden je sukladno pozitivnim propisima i pravilima struke te kao takav nije niti može biti propust u radu – navode iz PU vukovarsko-srijemske.

Ističu i kako je u tijeku utvrđivanje što se zapravo dogodilo 15. svibnja ali i da do sada nisu poduzete nikakve disciplinske mjere protiv vođe smjene na GP Županja

Portal Telegram.hr donio je i informaciju kako je radi čekanja na granici ministar Medved telefonom odmah zvao i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića od kojega je zatražio pojašnjenje poslije čega su se voditelj smjene na graničnom prijelazu Županja i njegove kolege morali i pismeno očitovati.

Ubrzo po objavljivanju teksta oglasio se i prozvani Tomo Medved rekavši kako mu se zločesto i zlonamjerno imputira te da je sve to laž kao i da nije zvao ministra Božinovića niti je tražio da se bilo koga sankcionira. Kazao je i kako je čekao u redu na graničnom prijelazu te da uvijek poštuje propise i tako svojim primjerom pokazuje da je to moguće. Kazao je kako je poslije čekanja na GP Županja Ministarstvo branitelja poslalo upit Ministarstvu unutarnjih poslova s upitom je li sve bilo u skladu s propisima i procedurom.

Danas se o događaju na GP Županja oglasio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekavši kako je u današnje vrijeme dovoljno jednom poslati lažnu poruku, a da se onda na nju mora odgovarati istinitim tezama.

-Istina je da me kolega Medved nije nazvao, a kamoli da bi sugerirao kažnjavanje policajca. Ono što je činjenica je da je kolega Medved čekao u redu, prošao je uredno granični prijelaz, neprioritetno i zbog toga policija provodi određeni postupak - zbog sebe. Naravno, i zbog potpredsjednika Vlade. Ovdje se radi o dužnosniku hrvatske Vlade koji je, iako to nije morao, u okviru svih postupaka koji postoje u hrvatskoj policiji, uredno čekao red – rekao je Božinović.

Kazao je i kako je moguće da je netko u sustavu unutarnjih poslova napravio individualni propust, odnosno grešku koja nije velika. 

 

Komentara 1

DU
Deleted user
07:24 22.06.2022.

E sada zamislite onu jadnu BiH sirotinju,koja savkaog vikenda ceka na HR-BiH granicnim prelazima,po 10-15 sati,na ovakvim vrucinama,kad HR granicna policija tako maltretira svog ministra,isao sam prosle godine dva puta u BiH kod prijatelja,ma cudo bozije cak su otvorenije granice izmedju Izraela i Egipta,nego na tim balkanskim rutama......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije