Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTRANSLAW 2015

Međunarodna stručna konferenciju u Zagrebu okuplja vrsne stručnjake za europsko transportno pravo

INTRANSLAW
PR FOTO
14.05.2015.
u 13:24

Konferencija koja će se 15. i 16. listopada održati u Zagrebu namijenjena je stručnjacima svih profila koji se bave transportom i transportnim osiguranjem

Transportno pravo područje je koje se stalno mijenja, a ulaskom Hrvatske u Europsku uniju zahtjeva od svih koji se njime bave dodatni angažman u praćenju svih promjena i naputaka koji dolaze iz EU. Kako bi otvorili prostor za razmjenu informacija između domaćih i stranih stručnjaka u ovom području - od operatera i osiguratelja transporta, preko sudaca, odvjetnika i znanstvenika, do investitora, domaćih i međunarodnih strukovnih organizacija, regulatornih agencija i tijela državne uprave - Pravni fakultet u Zagrebu, Akademija pravnih znanosti Hrvatske i IMO - International Maritime Law Institute s Malte, pod pokroviteljstvom Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture RH organiziraju 1. Međunarodnu konferenciju transportnog prava i prava osiguranja – INTRANSLAW Zagreb 2015.

Uz brojna predavanja koja će održati domaći i strani stručnjaci, na konferenciji će biti održani i zanimljivi paneli. Tako će na panelu na temu specijalizacije pravosuđa u području transporta i osiguranja, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske, Branko Hrvatin s uglednim kolegama iz Hrvatske i svijeta pokušati odgovoriti na pitanje trebaju li Hrvatskoj specijalizirani sudovi i suci ili ne. Na drugom panelu, kojim će moderirati prof. dr. Mladen Vedriš s Pravnog fakulteta u Zagrebu, istaknuti stručnjaci realnog i akademskog sektora, kao i strukovnih komora, raspravljati će o strateškim izazovima transportnog tržišta u doba krize, kao i (ne)adekvatnoj valorizaciji prometnog položaja Hrvatske unutar EU. Na trećem panelu raspravljati će se o uvijek aktualnoj temi financiranja infrastrukturnih projekata u transportu, kao i dostupnosti kapitala za transportno poduzetništvo. U radu panela sudjelovati će predstavnici stranih i domaćih investicijskih banaka, mirovinskih fondova i operatera.

Za sudionike konferencije organizirane su i poludnevne radionice o tome kako u praksi pronaći pravne instrumente u okviru prometne politike EU. Radionice su namijenjene svima onima koji u svojem svakodnevnom radu trebaju brz i jednostavan pristup pravnim tekstovima Europske unije, bilo da se radi o Službenom listu EU-a, pripremnim dokumentima institucija EU-a, sudskoj praksi Europskog suda, ili studijama i stručnim i znanstvenim radovima u području pravne stečevine i prometne politike Unije. Više o sadržaju konferencije, tematskim blokovima i predavačima koji će na konferenciji govoriti možete saznati na službenim web-stranicama www.intranslaw.eu.

Podsjetimo, konferencija INTRANSLAW Zagreb 2015 održat će se 15. i 16. listopada 2015. godine u Kongresnom centru Forum Zagreb, Green Gold.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u radu konferencije do 1. lipnja mogu iskoristiti mogućnost rane prijave i povoljnije cijene kotizacija ili prijaviti svoje stručno izlaganje do 1. srpnja 2015. g.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije