Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUĆA PUNA METAKA
Povratak na članak

Među prvim Hrvatima prognan iz Knina, a onda s vlasti srušio Josipu Rimac i HDZ: 'Oluja je oslobodila i srpski narod

Oluja je emocija povratka doma. Za mene je Oluja bila osjećaj duboke sreće jer sam nakon četiri godine vidio svoj dom, svoj rodni kraj, i mogao sam posjetiti grobove svojih predaka. I to je nešto što je ostavilo trajan dojam na mene, isto kao i ono prije toga, kad smo odlazili 1992. godine. I kad smo kontinuirano bili izloženi raznim pritiscima i napadima, pogotovo po noći, kada na prozorima kuće više nismo imali grilje jer su bile uništene mecima. Bili smo izloženi, napadani i nezaštićeni. Među građanima srpske nacionalnosti bilo je ljudi koji su pomagali, ali većina je, vjerojatno iz straha, šutjela kad smo napadani. Kad smo se vratili, prvo smo vidjeli tvrđavu i obrise staroga grada i navirale su nam suze na oči. Bili smo iznimno sretni, iako je još bilo opasnosti od zaostalih pojedinaca i postrojbi te okolnih mina.

Komentari 17

Avatar Storm95.
Storm95.
13:38 21.07.2022.

Čovjek je 4 godine čekao da posjeti grobove svojih najmilijih, a ono ruglo s labia majora na licu bi preko granice kad mu puhne "da ostavi cvet" za nekog izmišljenog pretka 😏

VL
PR
prajdali100
13:48 21.07.2022.

Oluja! Oluja! Vlada još u srcu mom,vlada još u tijelu mom dok nebo se ruši nad morem !!! Ja trebam....Ovom pjesmom Josipa Lisac je postala besmrtnom.Jedna druga " Oluja" nam je donijela slobodu.Zauvijek.

VL
DU
Deleted user
14:48 21.07.2022.

Teško nazrijeti iz medijskih izvora, ali jedno od nagađanja koje se može dobiti čitajući diplomatsku prepisku u ljeto 95. - Hrvatska je dobila "zeleno svjetlo" da za max 7 dana "pomete" srpsku paradrž. tvorbu jer je niz zapadnih vlada uvidio da od toga nikad ništa, u smislu da su oni u stanju uspostaviti pravnu državu, a o gospodarskom stanju da se i ne govori. Pa je onda pala odluka da se to "razjuri" - jer tamo nije bilo policije i sudstva nalik na europske standarde, pučanstvo je bilo izloženo provokacija kabadahija na svakodnevnoj bazi, nije bilo goriva, namirnica u samoposlugama itd. itd. Tako je barem na kraju napisao i srpski gen. Milislav Sekulić u knjizi "Krajina je pala u Beogradu" - da su vojnici samovoljno napuštali položaje i s automatom u ruci odlazili u samoposluge i uzimali što treba njihovim obiteljima, a za račun platiti ni nisu imali dinara jer je vojnička plaća bila u protuvrijednosti par pakovanja jaja.

VL
KO
kopija118
13:10 21.07.2022.

Ma lažeš! Opće je poznato da su miroljubivu i nedužnu srpsku nejač, ustaše na čistu miru jednog jutra, poterali u Oluji s njihovih večnih ognjišta! Još i danas su začuđeni što se desilo i kome su oni išta skrivili 😏

VL
DA
damascus
18:37 21.07.2022.

Ne vjerujem Jeliću, on je polutan koji zbog ljubavi prema svojem drugom dijelu nacionalnoga osjećaja je kanio pretvoriti Knin opet u grad "bratstva-i jedinstva2 u kojemu bi onda Hrvati opet bili o podređenom položaju. Dovoljan nam je i Pupovac daa radi na tome planu, ne trebaju nam i "naši" da mu u tome pomažu. . Zato je i pozivao svoje s one strane Drine da se vrate i valjda da ponovno zavladaju Kninom. To su činjenice i istina a ona je gruba i bolna.

VL
PH
Petarstijena-HR
13:51 21.07.2022.

Da si ti toliko bio pametan,ostao bi u Njemačkoj raditi tj.oni bi te uzeli ksebi sa si vrijedio...već se vratio da se uhljebiš...

VL
PH
Petarstijena-HR
13:50 21.07.2022.

To je onaj što se pravi pametan i puno pametuje,a bio je prvi suradnik one bivše lupežice...tzv." Hrvacke kraljice",isto nije napravio ništa za Knin,kao ni ona...ista je to džabalebaroška pasmina...

VL
RA
rasturaljka
13:40 21.07.2022.

I mene je oluja oslobodila od svega sto sam imao, cak su i centralno grijanje oslobodili od mene. Oteto prokleto.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.