Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednica u afganistanu

Među 7000 vojnika pokušavaju se ubaciti talibani, katkada i uspiju

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Iva Puljić-Šego
12.05.2015.
u 19:05

Grabar-Kitarović dobila je na dar hrvatsku zastavu koja je proteklih dana letjela u bespilotnoj letjelici tijekom jedne od operacija

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je u Afganistanu posjetila kamp Shaheen na sjeveru zemlje u koji je stigla iz vojne baze Marmal. U sigurnoj zoni u kampu smještena su 24 hrvatska vojnika koji uglavnom osiguravaju strane savjetnike koji obučavaju afganistanske vojnike, a kojih je pak u tom kampu oko 7000.

Naši su vojnici tako okruženi afganistanskim vojnicima i priznaju da situacija nije najugodnija jer nije rijetkost da se među afganistanske vojnike pokušavaju ili uspiju ubaciti i talibani. Predsjednica je vojnicima na dar donijela dresove hrvatske nogometne reprezentacije, a svaki od njih tražio je i njen autogram na dresu. Ujutro, prije posjeta Shaheenu, predsjednica je posjetila zapovjedništvo za obuku odakle se upravlja bespilotnim letjelicama u Marmalu. Njoj u čast, u jednoj je letjelici proteklih dana bila i hrvatska zastava, tijekom jedne od operacija, a američki zapovjednik joj je darovao tu zastavu.

Predsjednica je komentirala neka u Hrvatskoj vide kako se daruju zastave aludirajući na svojevrsni ''skandal” iz predsjedničke kampanje kada joj je kninska gradonačelnica Josipa Rimac poklonila zastavu s kninske tvrđave.

>>Kolinda Grabar-Kitarović u službenom posjetu Afganistanu

>>Značka poruka Milanoviću tko je vrhovni zapovjednik

Komentara 59

ST
Stolic
19:44 12.05.2015.

Upoznao sam vojnika, on je prica kako ima sada ptsp a i njegovi prijatelji su grozne stvari dozivili, rekao je nikad vise nebi isli nema tih para kaze.

Avatar New_Fukasaky
New_Fukasaky
19:47 12.05.2015.

Jakove, gdje ti je žena?

AN
anticenzura
19:40 12.05.2015.

Ja ne znam koji to jos predsjednik osim nje i diktatora Sjeverne Koreje oda okolo u vojnickoj odori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije