Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravnopravnost

Među pojedinačnim dobitnicima nagrade nema ni jedne žene

'04.06.10., Cakovec- Struka komentira Medjimursku popevku. Prof. dr Stjepan Hranjec, lingvist. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
30.03.2012.
u 10:42

Nagradu za životno djelo primit će prof. dr. Stjepan Hranjec iz Čakovca za pedagoški rad i postignuća u književnosti i znanstvenom istraživanju međimurske baštine i kulture

Poznati su ovogodišnji dobitnici nagrade Zrinski, najviše koju dodjeljuje Međimurska županija. Nagradu za životno djelo primit će prof. dr. Stjepan Hranjec iz Čakovca za pedagoški rad i postignuća u književnosti i znanstvenom istraživanju međimurske baštine i kulture.

Nagrade Zrinski idu Zajednici hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije, Franji Lebaru iz Železne Gore, Mariju Vukoji iz Čakovca, liječniku Mirku Komarčiću iz Šenkovca i Udruzi građana Zrinska garda iz Čakovca. Na sjednici Županijske skupštine vijećnica Nevenka Breslauer primijetila je da među pojedinačnim dobitnicima nema ni jedne žene, pa bi ubuduće trebalo paziti na zastupljenost oba spola. Župan Ivan Perhoč kaže da su svi imali priliku predlagati kandidate. Ove godine kandidirana je samo jedna žena, pokojna Marija Ružić, no nije dobila dovoljan broj glasova. 

Prošle godine od pojedinaca nagradu Zrinski dobila je samo jedna žena, poduzetnica Bernarda Cecelja, a godinu prije toga svi su dobitnici bili muškarci, kao i 2009. Bivša ministrica Marina Matulović-Dropulić nagradu je primila 2007. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
bomba
11:11 30.03.2012.

Na sjednici Županijske skupštine vijećnica Nevenka Breslauer primijetila je da među pojedinačnim dobitnicima nema ni jedne žene, pa bi ubuduće trebalo paziti na zastupljenost oba spola. ---------------------------------------- Počinje mi ići na živce ova priča o zastupljenosti žena. Ja se ne bi bunio da žene budu 100% zastupljene i da nema ni jednog muškarca ako to njihove kvalitete zadovoljavaju. Ja bi stavio sposobnost i kompetentnost iznad spola jer kakve to veze ima tko je tko. Bitno je da se zna tko i kako obavlja svoj posao a ne jel muško ili žensko. Stvarno mi se gadi o ovome pričati isto nas je gonilo prije biranje po nacionalnom ključu a ne po sposobnosti i znamo gdje nas je to odvelo. Tako i ova podjela na spolove a ne na sposobne i nesposobne ne može nas daleko odvesti jer po meni nema nikakve razlike od one prijašnje podjele vlasti i ove današnje pokušaje diobe vlasti i zastupljenosti po spolovima. Birajte sposobne pa tko kod on bio a ne zato što moramo zadovoljiti nečiju formu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije