Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privedene 4 osobe

Među osumnjičenima za ubojstvo povratnika iz RH i njegov susjed?

nikola lipovac,koraće,ubojstvo (1)
Foto: Vedran Balen/VLM
1/3
14.07.2013.
u 15:44

Iako se ispočetka mislilo kako je ubijen nožem, najnovije informacije govore kako je ipak upucan iz pištolja. Dvije od četiri uhićene osobe navodno su maloljetne, a neslužbeno doznajemo kako je jedan od punoljetnih također povratnik iz RH

Policija je uhitila četiri osobe koje se dovode u vezu s ubojstvom hrvatskog povratnika Nikole Lipovca (74), koji je u noći s četvrtka na petak ubijen na pragu svoje kuće u Koraću kod Bosanskog Broda. 

Iako se ispočetka mislilo kako je ubijen nožem, najnovije informacije govore kako je ipak upucan iz pištolja. Dvije od četiri uhićene osobe navodno su maloljetne, a neslužbeno doznajemo kako je jedan od punoljetnih, J. G. (63), također hrvatski povratnik, koji se u Koraće vratio prije šest godina. 

- J. G. je problematična i neuračunljiva osoba, teški alkoholičar. Bio je u zavadi s puno ljudi u selu. Napije se pa izaziva sukobe. Policija mu je u kući pronašla oružje, a često je znao i pucati po selu – kažu mještani. Prema njihovim riječima, J. G. je mirovinu zaradio u Švicarskoj kao građevinski radnik. Žena mu je umrla, a kćer i sin su zasnovali svoje obitelji i ne žive s njim. Predsjednik Mjesnog odbora Koraće Mato Kljajić dopisom se obratio policiji u Bosanskom Brodu, od koje zahtijeva da što prije otkrije i procesuira počinitelje teškog zločina. 

- Povratnici su uznemireni i prestrašeni. Neki čak razmišljaju o ponovnom odlasku u izbjeglištvo u Hrvatsku, jer strahuju za svoju sigurnost – kaže Kljajić.

>>Hrvatskom povratniku (74) u Republici Srpskoj prerezan vrat

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije