Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Među mafijašima vode arkanovci

Srpsko-crnogorska mafija poslije krijumčarenja cigareta prešla je na krijumčarenje kokaina, a njezinu okosnicu čine bivši "Arkanovi tigrovi".
29. siječnja 2010. u 14:37 3 komentara 13 prikaza
kokain
Foto: Reuters

RIM – Srpsko-crnogorska mafija poslije krijumčarenja cigareta prešla je na krijumčarenje kokaina, a njezinu okosnicu čine bivši pripadnici paravojne jedinice  "Arkanovi tigrovi“ koju je vodio ratni zločinac Željko Ražnjatović zvani Arkan, ubijen 2000. godine. Talijanska istraga nazvana "Šah-mat“, pokrenuta prije tri godine, zaključena je uhićenjima 30 osoba, od kojih 12 u inozemstvu (Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Švedskoj i Švicarskoj). Zaplijenjena je i velika količina kokaina, kao i imovina vrijedna oko dva milijuna eura. Srpsko-crnogorski mafijaši, koji su devedesetih godina prokrijumčarili u Italiju više tisuća tona cigareta, sada su sklopili dogovor s kolumbijskim krijumčarima kokaina. Kokain su prodavali talijanskoj mafiji u pokrajini Pugliji. Istraga je utvrdila kako je tim putem u Italiju prokrijumčareno 76 kilograma čistog kokaina, a zaplijenjeno je devet kilograma.

Talijanski nacionalni protumafijaški tužitelj Pietro Grasso izjavio je kako je ta akcija provedena zahvaljujući međunarodnoj suradnji u borbi protiv kriminala, a na osnovu zakona iz 2006. o međunarodnom kriminalu.

Razotkrivena mafijaška organizacija bila je sastavljena prvenstveno od Srba, Crnogoraca i Talijana i imala je mnogo "kriminalne radne snage sastavljene od osoba koje su svojedobno regrutirane u redovima srpskih paravojnih snaga Željka Ražnjatovića", kazao je Antonio Laudati, tužitelj u gradu Bariju. Droga su krijumčarili stavljajući je zajedno s plastičnim materijalima sličnima onome za proizvodnju podložaka za kompjutorske miševe.

objavio na Instagramu
Šprajca šefovi snimali kako dolazi na posao, njegova reakcija je urnebesna
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'