Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga za nakitom

Među lopovima i bivši momak Šarićeve kćeri

kuca
Petar Glebov/PIXSELL
10.10.2013.
u 08:40

Jedan od provalnika sefove je odnio stricu, koji ih je obio. Za to je dobio tisuću kuna

– Ne želim ga više pod svojim krovom i ne želim više slušati o njemu, ženu mi je strpao u Vrapče, a i mene će. Policija je pogriješila kada ga je pustila na slobodu – ljutito je u telefonsku slušalicu izgovorio djed jednog od trojice 19-godišnjih kradljivaca koje policija sumnjiči da su 2. listopada iz kuće Marijana Šarića ukrali dva sefa i nakit vrijedan oko 1,5 milijun kuna. 

“Nije znao što čini”

– Jedan od te druge dvojice klinaca koji su sudjelovali u krađi mom je unuku došao s idejom da iz kuće ukradu nakit i novac dok ukućana ne bude doma. Rekao mu je da će sve proći brzo i bez problema jer dobro poznaje kuću s obzirom na to da je tamo bio više puta dok je bio u vezi s kćeri vlasnika kuće, a moj unuk, problematičan kakav je oduvijek bio, brzo je pristao na to – uzrujano je nastavio prepričavati.

Nakon što su izveli krađu, uputili su se 36-godišnjaku, kojemu su platili 1000 kuna kako bi im obio sefove.

– Unuk se pojavio na vratima moga sina, svog strica, i rekao mu da mu treba pomoć u vezi s nečim. Moj sin nije znao da čini kazneno djelo, ta su ga trojica dječaka iskoristila i prevarila – završio je djed kradljivaca, koji posljednjih dana proživljava teške dane.

Njegov sin, kojega policija tereti da je počinio kazneno djelo pomaganja u teškoj krađi, nije bio dostupan za komentar, a njegov otac tek je kratko poručio da se, nakon što je ispitan u policiji, vratio svakodnevnom životu i radu u jednoj zagrebačkoj mesarnici, u kojoj radi već nekoliko godina.

Videonadzor nije u funkciji

Da su kradljivci doista bili dobro upućeni u najsitnije detalje prije nego što su se uputili u pohod, govori i činjenica da se nisu preplašili ni nadzornih kamera, kojih je na kući Šarićevih nekoliko, a dvije se nalaze iznad samih ulaznih vrata.

– Nedavno smo preuređivali kuću i od tada nam videonadzor nije u funkciji, inače sumnjam da bi se tek tako usudili ušetati u kuću. Također me i iznenadilo što naš pas Ogi, koji inače uvijek laje kada netko nepoznat ulazi u dvorište, a posebno u kuću, ovoga puta nije reagirao – kazala je u utorak Ljerka Šarić. Pokazalo se da pekinezer Ogi nije reagirao upravo zato što je prepoznao kradljivca, koji je bio u vezi s kćeri Ljerke Šarić.

>> Nakit kakav nosi Rihanna ukrala joj tri mladića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije