Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozni park

Međimurski župan Perhoč ipak zadržao skupi službeni BMW

'25.01.2011., Cakovec- Zupanijska gospodarska komora o stanju u Medjimurskom gospodarstvu. Medjimurski zupan, Ivan Perhoc. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
03.10.2011.
u 12:25

Ugovor o operativnom leasingu preinačen je u financijski, a na vozilo su stavljene i čakovečke registarske oznake umjesto zagrebačkih

Međimurski župan Ivan Perhoč ipak se predomislio i odlučio zadržati crni službeni BMW koji je kupio njegov prethodnik Josip Posavec. Crna limuzina postala je svojevrsni simbol rastrošnosti, a prije samo pet mjeseci Perhoč je izjavio da njemu takav automobil ne treba, najavivši za govornicom Županijske skupštine da će BMW biti vraćen vlasniku, leasing-kući iz Zagreba. Do tada je županiju vozilo sa svim dodatnim troškovima stajalo gotovo 600.000 kuna, a po isteku leasinga u kolovozu trebalo bi doplatiti još oko 150.000 kuna ako županija želi zadržati automobil. Znajući da se proračun slabo puni, župan je ocijenio da neće moći isplatiti tih 150.000 kuna. Na kraju je ipak zaključio da se ne isplati vraćati automobil za koji je već potrošeno toliko novca pa je ugovor o operativnom leasingu preinačen u financijski, a na vozilo su stavljene i čakovečke registarske oznake umjesto zagrebačkih. Vozi li se Perhoč u BMW-u, nismo uspjeli doznati, no često je parkiran ispred ulaza u županiju.

Istražili smo kakve su službene automobile vozili bivši župani. Prvi župan Marijan Ramuščak kupio je VW Passat. U vrijeme Branka Levačića pred županijom je bio parkiran Renault Velsatis. Kad je Posavec došao za župana, automobil star tri godine prešao je, tvrdi, svega 15.000 kilometara, a bio je i skup za održavanje. Vratio ga je razvojnoj agenciji koja ga je prodala za oko 150.000 kuna. Prodan je i Passat, kao i deset godina stara Opel Vectra. Posavec je odlučio nabaviti tri Ford Focusa i jedan reprezentativniji automobil za dulja službena putovanja. Na natječaju je izabran crni BMW serije 5, u klasi kakvu, isticao je Posavec, koriste i druge županije.

Ključne riječi

Komentara 1

NE
nemavišehrvatske
12:18 04.10.2011.

Vozi se Ivice pardon Ivo dok još možeš u BMW-u. Inače što radiš i kako radiš i traktor ti je previše. A cirkus s prijevozom. To je već sada za rubriku \"vjerovali ili ne\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije