Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hoćemo ministra

Međimurski SDP-ovci ljutiti jer u fotelju M. Holy nije zasjeo Perhoč

'11.06.2010., Cakovec- Medjimurski zupan Ivan Perhoc odrzao je press konferenciju na kojoj je prezentirao svoj rad u proteklih godinu dana. Zupan Ivan Perhoc, SDP. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
12.06.2012.
u 23:55

Ispražnjena fotelja ministra zaštite okoliša kao da je, kažu lokalni esdepeovci, bila skrojena po Perhočevoj mjeri

"Međimurska županija svijetao je i pozitivan primjer u zbrinjavanju otpada. Svojim primjerom pokazuje da ima dobru volju i ideje na području zaštite okoliša", sipala je komplimente dojučerašnja ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy za posjeta Međimurju u siječnju. Domaćin, župan Ivan Perhoč (54) sjao je dok je slušao pohvale stranačke kolegice. Samo četiri i pol mjeseca poslije bio je u prilici da je zamijeni i da Međimurci, za koje se kaže da su uz Riječane SDP-ova najstabilnija glasačka tvrđava, napokon dobiju ministra u vladi Kukuriku koalicije. No, ništa od toga. Premijer Milanović odlučio se za mladog Mihaela Zmajlovića, a Perhoču je, nakon što je prije nepuna dva tjedna ostao bez mjesta u Predsjedništvu SDP-a, izmaknula i ministarska fotelja.

Županova mantra

I dok on kao mantru ponavlja da samo želi što kvalitetnije odraditi ono za što su ga birači izabrali, a to je posao župana, u lokalnom SDP-u sve su nezadovoljniji njegovom neambicioznošću i nesnalaženjem u lobiranju. Ispražnjena fotelja ministra zaštite okoliša kao da je, kažu, bila skrojena po njegovoj mjeri. Sedam godina vodi snažnu županijsku stranačku organizaciju, a prije dolaska na dužnost župana devet godina bio je na čelu gradske komunalne tvrtke Čakom, koja je u Čakovcu još prije nekoliko godina uvela sortiranje smeća i čipove na kantama o kojima se u ostatku Hrvatske sad govori kao o znanstvenoj fantastici. Svi gradovi i općine u Međimurju imaju riješeno zbrinjavanje otpada koji se odvozi na deponij u naselju Totovcu. Za taj je deponij, koji se sanira, bio zainteresiran i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, koji ovih dana panično traži način kako zbrinuti tone smeća, no u Čakovcu su ga glatko odbili nakon pobune građana koji ne žele varaždinsko smeće na svom zemljištu.

Zašto nas zaobilaze

Lokalni SDP-ovci, nakon parlamentarnih izbora na kojima je Kukuriku koalicija u Međimurju dobila više od 52 posto glasova, i Dragicu Zgrebec vidjeli su u ministarskoj fotelji, ističući njezino iskustvo u vođenju tvrtke koja se bavi poljoprivredom i rad u saborskom odboru, no Milanović se odlučio za Tihomira Jakovinu.

– Zašto nas zaobilaze? Svi nas hvale da smo radišni, a nemamo ministra – pitaju. Mogu se uzdati samo u onu – "treća sreća". 

Ključne riječi

Komentara 7

SS
sseka
10:55 13.06.2012.

još jedan propagandni naručeni članak neukog ili nepoštenog novinara. naime, međimurci od početka hrvatske države griješe u odabiru kadrova koje zatim žele progurati u zagreb kao ministre. takav je bio slučaj s brankom levačićem, dragutinom lesarom, a sada i s ovim perhočem. ne mogu neuki i neobrazovani ljudi biti ministri u hrvatskoj vladi!!!

SS
sseka
11:17 13.06.2012.

dragica zgrebec je poljoprivrednu tvrtku o kojoj je riječ u ovom članku za vrijeme svog direktorovanja dovela na prosjački štap! stvarno sjajno iskustvo koje bi hrvatskoj vladi bilo od velike pomoći da što prije upropasti državu! danas je stvarno tko god novinar!

DU
Deleted user
08:58 13.06.2012.

novinar pjeni kao da mu je brat trebao biti ministar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije