Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i plinska

Međimurci, ne uključujte plinska i električna brojila bez provjere!

'07.11.2012., Puscine - Poplavljeno medjimursko mjesto Puscine iz zraka.  Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
09.11.2012.
u 11:22

Djelatnici Međimurje plina i Elektre Čakovec obilaze teren te ispituju instalacije, kako se ne bi dogodile dodatne nesreće. Mole građane da na svoju ruku ne uključuju plinska i električna trošila bez prethodne kontrole.

U Pušćinama su nakon poplave pojačane policijske ophodnje zbog osiguranja imovine. Vlasnici kuća iznose na ulicu razne predmete, od kućanskih uređaja do plugova, kako bi ih spasili od vode koja se još nije do kraja povukla, a onda im te predmete pokupe skupljači sekundarnih sirovina!

– Tu imovinu potrebno je dodatno osigurati – ističu u Međimurskoj županiji. Policija moli građane da im takve slučajeve prijave.

I dalje je u tijeku isušivanje poplavljenih prostorija i zbrinjavanje uginulih životinja. Tijekom noći razina vode dodatno je pala, tako da velik dio stambenih građevina više nije poplavljen. Štete su ogromne. Peradar Damir Posavec ostao je bez 24.000 pilića, poplavljena mu je mehanizacija, a šteta je, računa, veća od dva milijuna kuna. Na dan poplave pokopana mu je majka. Kad se obitelj vratila s pokopa, počela je nadirati voda. Imovina nije osigurana.

Djelatnici Međimurje plina i Elektre Čakovec obilaze teren te ispituju instalacije, kako se ne bi dogodile dodatne nesreće. Mole građane da na svoju ruku ne uključuju plinska i električna trošila bez prethodne kontrole.

Centar za socijalnu skrb Čakovec počeo je popisivati građane koji žive na poplavljenom dijelu Pušćina, kako bi im se izradile potvrde s kojima će u trgovačkim centrima moći podići hranu. Sanitarna inspekcija obići će sve ugostiteljske i trgovačke prostore na poplavljenom području. Dogovoreno je i da lovačke i sportske udruge pripreme tople obroke za ugroženo stanovništvo.

>>Nakon što je poplavljeno 67 kuća, počela sanacija nasipa

 

Komentara 2

JO
JORGOVAN
12:30 09.11.2012.

gospon novinar.....napišite ko su ti skupljači sekundarnih sirovina pred kojima treba skrivati stvari...kaj je tak teško napisati romi, ili se to zbog EU nesmije?

VK
vječni krojf
10:53 10.11.2012.

Ne mogu vjerovati da netko tko drzi 24000 pilica i mehanizaciju nema osiguranu imovinu,pa barem na minimalu.Bas su neki ljudi hrabri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije