Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hzzo odlučio

Medikolu novac za PET/CT, ali ne i u Zagrebu

pet/ct
''
10.12.2014.
u 00:10

HZZO je novac dodijelio za pretrage u Osijeku, Splitu i Rijeci, a Medikolovi pacijenti u Zagrebu dobit će termin u KBC-u Zagreb

Pacijentima koji su naručeni za PET/CT u Poliklinici Medikol ta je pretraga otkazana jer je, kako je pisao Večernji list, potrošen godišnji iznos od 44,7 milijuna kuna ugovoren s HZZO-om.

Teško oboljeli pacijenti kojima je ta pretraga potrebna, a koji su naručeni u ovom mjesecu ipak će je moći obaviti u Medikolu, no ne i u njihovoj zagrebačkoj podružnici, s obzirom na to da je HZZO dodijelio novac za PET/CT u Osijeku, Splitu i Rijeci. Pacijenti u Zagrebu dobit će termin u KBC-u Zagreb i to “izvan lista čekanja”, kako su rekli iz HZZO-a. Na koji će način to realizirati, ostaje nejasno. KBC Zagreb jedini uz Medikol ima PET/CT, no i listu čekanja do veljače!

Zavod je odobrio 2,6 milijuna kuna i za niz drugih pretraga osim spomenute, a dio njih obavit će se i u bolnicama u Varaždinu i Čakovcu.

>>Oboljeli od raka nemaju kamo na pretragu imaju li metastaze

Komentara 3

LA
larala
06:50 10.12.2014.

u bolnicama pet/ct uređaji u popodnevnim i nocnim satima skupljaju prašinu a, ministarstvo zdravstva novac daje medikolu....nastavlja se stara prica, bolnice ce zatvarati a, privatne bolnice ce na teret zdravstva graditi....

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:45 10.12.2014.

...prebacivanje javnih sredstava u privatne džepove...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije