Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strateški projekt RH

Medikol gradi Specijalnu onkološku bolnicu: Pacijenti će u tretman dva tjedna nakon dolaska

storyeditor/2023-06-15/mandlova.jpg
Medikol
16.06.2023.
u 08:44

Specijalna onkološka bolnica pružat će sveobuhvatnu i personaliziranu medicinsku skrb za pacijenta od prvog dolaska, preko dijagnoze do liječenja od karcinoma

Vlada RH donijela je Odluku o proglašenju projekta Specijalna onkološka bolnica – Medicinski centar Medikol (MCM) strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske (SIP), temeljem Zakona o strateškim investicijskim projektima RH. Specijalna onkološka bolnica pružat će sveobuhvatnu i personaliziranu medicinsku skrb za pacijenta od prvog dolaska, preko dijagnoze do liječenja od karcinoma, a takav pristup pridonijet će ranom otkrivanju raka te bržoj i adekvatnoj dijagnozi, skratiti vrijeme liječenja i poboljšati ishod i kvalitetu života pacijenata, s ciljem povećanja stope preživljavanja i uspješnosti liječenja karcinoma u Hrvatskoj.

– Izgradnja Medicinskog centra Medikol započet će krajem 2023. godine. U MCM-u pacijent će od dolaska s tegobama u bolnicu do početka tretmana trebati samo dva tjedna, a od dolaska u radioterapijski centar do početka zračenja neće proći više od dva dana, dok će pacijenti koji trebaju palijativnu radioterapiju hitnih stanja početi isti dan. Zbog multidisciplinarnog pristupa i višegodišnjeg znanja koja imamo u organizaciji rada s onkološkim pacijentima u MCM-u neće postojati lista čekanja niti prekidi u liječenju – poručuju iz Medikola.

Investiciju u izgradnju Specijalne onkološke bolnice – Medicinski centar Medikol (MCM), u Mandlovoj 7 u Zagrebu, samostalno će financirati Medikol, a odluka o proglašenju MCM-a strateškim investicijskim projektom RH omogućit će ubrzanje procesa ishođenja svih potrebnih dozvola za početak građevinskih radova.

POVEZANI ČLANCI:

"Provedbom Strateškog projekta stvaraju se uvjeti za zapošljavanje većeg broja osoba, znatno se pridonosi razvoju ili poboljšanju uvjeta i standarda za pružanje usluga, uvode se i razvijaju nove tehnologije kojima se povećava konkurentnost i ekonomičnost u gospodarstvu ili javnom sektoru i/ili kojim se podiže ukupna razina sigurnosti i kvaliteta života građana te se pozitivno utječe na više gospodarskih djelatnosti, a čijom se provedbom stvara dodana vrijednost", priopćili su iz Medikola.

Projekt MCM razvijan je i usklađen s Nacionalnim strateškim okvirom protiv raka do 2030. i Europskim planom za borbu protiv raka. "MCM Strateški projekt imat će dubok utjecaj na gospodarstvo, zapošljavanje, tehnološki napredak i ukupne gospodarske aktivnosti u RH. Realizacijom projekta MCM daje se doprinos boljoj dostupnosti najkvalitetnije zdravstvene zaštite za sve građane RH i zemalja JIE u funkciji povećanja kvalitete života i smanjenja stope smrtnosti od karcinoma u RH", stoji u priopćenju. 

>> VIDEO Udruga za zaštitu okoliša Resnik organizirala prosvjed ispred Skupštine grada

Komentara 2

DU
Deleted user
09:57 18.06.2023.

Medikol radi i preko HZZO.Uglavnom privatne klinike se šire,kapital im raste,a javne bolnice polako.Čeka se na pregled mjesecima,a osoblje traži veće plaće ,na RTL-u se traži od gledatelja da doniraju novac za medicinsku opremu.Izgleda će nam američki sustav zdravstva biti uzor.

Avatar Carbonado
Carbonado
11:19 17.06.2023.

Znači: privatna zdravstvena ustanova je strateški projekt RH?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije