Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljena godišnja ljestvica
Povratak na članak

Medijske slobode u svijetu pogoršale se 2015., Hrvatska pala za pet mjesta

Sloboda medija pogoršala se svuda u svijetu prošle godine, kažu u godišnjem izvješću Reporteri bez granica (RSF), pa tako i u Hrvatskoj koja je u odnosu na 2014. pala za pet mjesta na ljestvici.

Komentari 16

DU
Deleted user
11:28 20.04.2016.

Gdje su tada bili "kulturnjaci",nije im smetala Milanovićeva cenzura dok su dobivali lovu iz proračuna.

VL
Avatar abakus
abakus
11:09 20.04.2016.

Medijske slobode... Kad je riječ o novinarima koji zaista izvještavaju o kriminalu, pogotovo onom raznih struktura moći, o korupciji i tome sličnom, onda su medijske slobode nešto što treba i te kako čuvati. No kad se medijske slobode tumače kao pravo pojedinih struktura društva koje su praktički monopolizirale medije i koje preko tih medija onda kroje vlastitu iskrivljenu stvarnost, a istovremeno u sav glas viču na svaki pokušaj da se taj njihov monopol ukine jer se time, je li, "dira u medijske slobode", onda su takve "medijske slobode" prva i najveća prepreka pravim medijskim slobodama društva.

VL
LU
Luka1710
11:36 20.04.2016.

Treba ovdje komentatorima objasniti da je prošla Vlada zabilježila najbolji rang po ovome istraživanju tako da je besmisleno govoriti o komunističkim drugovima ili ičemu sličnom. Naravno, mediji nisu slobodni, ali ne zbog HDZ-a ili SDP-a već zbog onih čije interese štite te dvije stranke, a to su bankari i velike korporacije. Kada bi svi znali istinu o tome, vjerujte mi, HDZSDP mafija ne bi postojala.

VL
DU
Deleted user
12:57 20.04.2016.

Sve pritužbe u vezi medijskih sloboda u Hrvatskoj, molim uputite vlasnicima medija: STYRIA, WAZ, RTL i.t.d.

VL
CR
CROLINDA
11:12 20.04.2016.

da nema i odveć slobode govora i izražavanja i po načinu i po sadržaju mi ne bismo čak i na javnoj državnoj TV imali emisije poput Trbovićkine " Bezveze " koja po svom nazivu traži alibi u humoru i zabaviabavi ali ako pratiš izbor gostiju i po događajima i temama koje se izruguju uopće ni ne pokušava prikriti ljevičarsku uobraženost pristranost betobrazluk i jadnu beznadežnu zlobu na sve što je domoljubnohrvatsko i katoličko

VL
ME
metanisanje
11:34 20.04.2016.

A da li ste se mozda zapitali zasto su tako niske medijske slobode po drzavama clanicama EU?! To je zato sto se u tim zemljama na svaki nacin zabranjuje propaganda desnicarkih stranaka koji su protiv politike koju vodi EU a imaju i dosta cvrstih dokaza protiv EU! Pravi primeri toga su vam Vojislav Seselj u Srbiji i Zmago Jelincic u Sloveniji! Kod vas je situacija malo drugacija, kod vas svi forsiraju EU ali izbacujete ljude i medije koji izvestavaju o brojnim problemima koja vasa nova Vlada ne resava kao i one ljude koji izvestavaju o vasem proustaskom ponasanju. Na primer, nigde se ne saopstava sta se desava u vezi onog skandala na utakmici Izrael-Hrvatska ili ono sramno razbijanje dvojezicnih tabli nacionalnim manjinama (kojih ima cak 35%!!) u Vukovaru! Zato i jeste tako nisko rangirani zasto se sada tome cudite, celoj drzavi na svaki nacin komanduje proustaski nastrojen HDZ!!

VL
JO
josipmacek
11:03 20.04.2016.

jaq sam odnosno mi gospičani i u komunizmu imali smo skaline i skale sad u demokraciji domoljubne koalicije i mosta imamo LJESTVE-i druga stvar novinara hrvata u hrvatskoj ni da ga svićom tražiš sve zbrinuti srbijanci u azilu hrvatske-

VL
CR
CROLINDA
11:31 20.04.2016.

kad se drugovi raskrive da nema slobode govora to je isto kao kad lopov dreči:" Držte lopova "

VL
Avatar soliloquy
soliloquy
11:44 20.04.2016.

Izvjestaj za 2016. ce nas zato pribliziti Crnoj Gori. I objasnit ce nam HNiP da je to "zbog udruga".

VL
CR
CROLINDA
10:59 20.04.2016.

ljevičarski i antihrvatski mediji u Hrvatskoj stalno provode medijsku antislobodu i nameću svoja agresivna pristrana licemjerna dvostruka mjerila u svemu - konstantno neumjereno i neukusno i neodgovorno lažu bacaju spinove pljuju po svemu do čega drži većinski narod u Hrvatskojoj ili barem onaj većinski domoljubni dio tog naroda - po svemu domoljubnom hrvatskom i katoličkom i opet se žale da nema slobode - pa koliki im je samo taj antihrvatski apetit božemeslobodi a što se tiče tih njihovih ljevičarskih medijaša ko-medijaša novinara... prije će deva kroz iglene ušice nego oni u kraljevstvo božje

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.