Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD PONOĆI

Mediji prosvjeduju u Srbiji: Neovisne televizije N1 i Nova S prekinuli program, reagirala i EK

N1
06.12.2022.
u 16:40

Mi smo upoznati s medijskom situacijom u Srbiji i očekujemo da Srbija implementirani akcijski plan o medijskoj strategiji, poručila je glasogovornica Europske komisije

Noćas, točno u ponoć, dvije srpske televizijske kuće N1 i Nova S u znak prosvjeda su prekinule emitiranje svoga sadržaja. Umjesto redovitog programa ove dvije televizije danas emitiraju telop s crnim ekranom i porukom „Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija“.

Za sada nema nikakvih pojašnjenja o čemu se radi s tim da je medijska situacija u Srbiji odavno poznata. S prekidom emitiranja programa danas je upoznata i Europska komisija odakle su stigle prve reakcije.

Naime, novinar N1 televozije Nikola Radišić pitao je danas glasnogovornicu Europske komisije zna li da su danas neovisni mediji Nova S i N1 prestali s emitiranjem programa i da se na ekranima vidi samo natpis “Mrak u Srbiji bez slobodnih medija” te da se radi o prosvjedu zbog stanja medijskih sloboda u Srbiji. 

- Slobodno izvještavanje, sloboda medija i pluralizam od značaja su za svako demokratsko društvo. Mi smo upoznati s medijskom situacijom u Srbiji i očekujemo da Srbija implementirani akcijski plan o medijskoj strategiji. Očekujemo da Srbija stvori okruženje u kojem će sloboda medija biti nesmetana – rekla je glasnogovornica Europske komisije Ana Pisonero. 

>> VIDEO Incident u Beogradu: Vozilo Hitne pomoći išlo u rikverc pa pregazilo stariju ženu

Komentara 8

WC
wolf_cro
16:55 06.12.2022.

Kod susjeda nešto blaža inačica medijskih sloboda nego u Sj. Koreji i Putlerstanu.

Avatar Daraaa
Daraaa
17:35 06.12.2022.

Te dve televizaju su najvece zlo u Srbiji. To zlo tu sodomu i gomoru teba zatreti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije