Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČAN ZLOČIN U V. BRITANIJI

Medicinska sestra Letby dobila doživotni zatvor za ubojstva novorođenčadi

Lucy Letby
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
21.08.2023.
u 15:27

Njezine su žrtve petorica dječaka i dvije djevojčice. Zločine je počinila tako što je nekima ubrizgala inzulin ili zrak, a neke prisilno hranila mlijekom.

Britanska medicinska sestra Lucy Letby (33), koja je među najgorim serijskim ubojicama djece u povijesti Britanije, ostatak života provest će iza rešetaka, objavio je u ponedjeljak sudac. Ona je u petak proglašena krivom za ubojstvo sedmero novorođenčadi i pokušaj ubojstva još šestero na odjelu za neonatologiju bolnice u sjeverozapadnoj Engleskoj. 

Letby je radila na odjelu za neonatologiju bolnice Countess of Chesterd tijekom 2015. i 2016., a zločine je počinila u noćnim smjenama. Njezine žrtve su petorica dječaka i dvije djevojčice. Zločine je počinila tako što je nekima ubrizgala inzulin ili zrak, a neke prisilno hranila mlijekom.

"Ovo je bila okrutna i proračunata kampanja ubojstva djece, a radilo se o najmlađoj i najranjivijoj skupini djece", rekao je sudac James Goss, koji je Letby osudio na kaznu doživotnog zatvora bez izgleda da ikada bude oslobođena. "Vaši postupci odraz su duboke zlonamjernosti koja graniči sa sadizmom... Vi nemate grižnju savjesti. Nema olakotnih čimbenika", kazao je Goss. 

U rukom pisanoj poruci koju je policija pronašla pretražujući dom Letbyjeve piše: "Namjerno sam ih ubila jer nisam dovoljno dobra da se brinem za njih. Ja sam užasno zla osoba. Zla sam, ja sam ovo napravila." 

"Lucy Letby povjereno je da štiti najosjetljivije bebe. Oni koji su s njom radili nisu znali da je među njima ubojica", rekla je Pascale Jones, jedna od tužiteljica. "Dala je sve od sebe da prikrije svoje zločine, mijenjajući načine na koje je ozljeđivala novorođenčad o kojoj se brinula", dodala je Jones. 

Presuda, izrečena nakon desetomjesečnog suđenja na sudu u Manchesteru, čini Letby jednom od najgorih serijskih ubojica djece u povijesti Britanije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije