Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traju službeni izvidi

Medicinska sestra i vozač dali otkaz: Pacijent im je ispao i preminuo zbog udarca glavom o tlo

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
10.07.2021.
u 10:45

Nakon ovog neželjenog događaja s tragičnom posljedicom po hitnom postupku proveli smo sve propisane interne postupke Ustanove, navodi Dom zdravlja PGŽ-a

Medicinska sestra i vozač sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, povezani sa slučajem 66-godišnjeg pacijenta koji je preminuo nakon što su ga vraćali s terapije u Dom za starije na Jelenju, više nisu zaposlenici Doma zdravlja. Tereti ih se da im se pacijent kod transporta prevrnuo s ležajem i udario glavom o tlo zbog čega je dan kasnije preminuo. 

Ravnateljstvo Doma zdravlja PGŽ-a za Novi list navodi da ne mogu davati detaljne informacije o samom slučaju s obzirom na to da još uvijek traju službeni izvidi. Otkrivaju i kako su zaposlenici predali otkaze. 

– Još jednom izražavamo iskrenu sućut i žaljenje članovima obitelji preminulog. Nakon ovog neželjenog događaja s tragičnom posljedicom po hitnom postupku proveli smo sve propisane interne postupke Ustanove. Temeljem provedenog pokrenut je postupak izvanrednog otkaza ugovora o radu za dvoje djelatnika. S obzirom na to da su djelatnici u međuvremenu i sami predali zahtjev za sporazumnim raskidom radnog odnosa, njihovi su zahtjevi odmah prihvaćeni te oni više nisu u radnom odnosu u Domu zdravlja. Sve daljnje postupke vezane za događaj provode nadležna tijela. Policijskoj upravi proslijeđeni su svi kontakti i tražena dokumentacija uz njihovu uputu da tijekom postupka nije dozvoljeno davanje dodatnih informacija s obzirom na to da su u tijeku službeni izvidi, navodi Dom zdravlja PGŽ-a.

Sanitet Doma zdravlja Primorsko-goranske županije čine 24 tima koja su raspoređena u Rijeci, Opatiji, Crikvenici, Krku, Cresu, Malom Lošinju, Rabu, Delnicama, Čabru i Vrbovskom. Tim sanitetskog prijevoza uglavnom čine medicinska sestra ili tehničar i vozač.

VIDEO Privođenje osumnjičenog za ubojstvo u Brinju

Komentara 2

MA
Matek
17:24 10.07.2021.

Kako dali otkaz??? I kako sporazumno??? Treba im uručiti vanredni otkaz tako da nemaju pravo na naknado za nezaposlenost i da sljedeći poslodavac zna koga prima na posao i na koje radno mjesto. Da nije cijela stvar izašla u javnostt zahvaljujući novinarima figu bi se proveli “propisani interni postupci Ustanove”.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije