Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PČELARSTVO

Med poskupio 60 posto i spasio pčelare od propasti

med
Maja Šantoši /Pixsell
21.02.2011.
u 17:37

Županija će ove godine sa 200.000 kuna poticaja pomoći pčelarima da bi prebrodili teškoće

VIROVITICA – Za dvjestotinjak pčelara na području Virovitičko-podravske županije, koji gospodare s oko 15.000 košnica, prošla proizvodna godina bila je jedna od najtežih, pa će dio pčelara u proizvodnji meda ostvariti značajne gubitke. Najteže su prošli seleći pčelari koje su proljetne kiše i poplave potjerale i nekoliko stotina kilometara dalje od Virovitice.

– Imam 12 "šlepa" pa me svako seljenje košnica do Lonjskog Polja, na ispašu amorfe, stajalo više od 12.000 kuna, a prinosom meda na toj ispaši nisam zaradio ni za gorivo, kaže poznati pčelar Slavko Šraka, kojemu su nepogode odnijele više od 30 tona meda. Kako bi preživjeli, pčelari, uz med, sve češće prikupljaju i druge pčelinje proizvode, a povećanje cijene za oko 60 posto spasilo ih je od propasti. Opširnije u sutrašnjem broju Večernjeg lista.

 

Ključne riječi

Komentara 2

DB
domagoj.balja
11:33 20.09.2014.

Neka je poskupio, med je lijek, a lijek nema cijenu. Njemci su suspendirali uvoz kineskog meda zbog antibiotika u njemu i navalili na otkup našeg meda za kojeg plaćaju po 30kn po kg na veliko, a naš med i bezz deklaracije je eko med obzirom da i ono malo industrije što smo imali više ne postoji tako da smo postali eko država....., eto svako zlo za neko dobro,,,,,još da to znamo iskoristiti kao npr. sa medom.....eh gdje bi nam bio kraj................, i da pčele ne ugibaju....pčele umiru................ što mislite zašto?????

RI
riječanka
23:06 26.02.2011.

ma nije mi žao, al.....kad će meni plaća porast za 60% i spasit me od propasti.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije