Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Mecena Zoran Krivić nije kriv, prodavao je originale!

Prije dvije je godine na radijskoj dražbi Radija Virovitice Zoran Krivić Hrupačkom za 2000 eura prodao slike renomiranih domaćih autora.
18. prosinca 2009. u 13:30 2 komentara 1550 prikaza
Krivić
Foto: drs

VIROVITICA – Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Virovitici 16. prosinca ove godine poznati hrvatski slikarski mecena Zoran Krivić oslobođen je optužbe da je prije dvije godine slatinskom poduzetniku prodao osam slika poznatih hrvatskih slikara za koje se sumnjalo da nisu originali.

Na glavnoj raspravi Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici odustalo je od optužbe jer nije dokazano da je optuženi Krivić dovodio u zabludu kupca Tihomira Hrupačkog.

Naime, provedenim vještačenjem umjetničkih slika utvrđeno da je svih osam slika poznatih hrvatskih likovnih umjetnika originalno, a ne krivotvoreno, kako se u početku sumnjalo.

Nakon što je ODO odustao od optužbe i Tihomir Hrupački odustao je od kaznenog progona, pa će troškovi provedenog vještačenja umjetničkih slika te nagrada i nužni izdaci za branitelja, u iznosu od 2460 luna, pasti na teret državnog proračuna.

Prije dvije je godine na radijskoj dražbi Radija Virovitice Zoran Krivić Hrupačkom za 2000 eura prodao slike Đure Pulitike, Vasilija Jordana, Šibla, M. Draganje, Ivana Lackovića Croate, I. Vlašića, Zorana Cara i slikara nečitljiva potpisa.

Nakon izricanja nepravomoćne presude Zoran Krivić izjavio je da to nije prvi put da ga policija optužuje bez razloga, da mu zaplijeni slike, a onda ih nakon više mjeseci vrati.

– Do sada sam organizirao više od 3000 aukcija, po čemu ću vjerojatno ući u Guinnessovu knjigu rekorda, pa je neprimjerno da me se bez razloga sumnjiči i optužuje - izjavio je Zoran Krivić potvrđujući da se za osam originala, koje je Slatinčaninu prodao za 2000 eura, danas u galerijama može dobiti najmanje dvostruko više novca.

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • Deleted user:

    kad sam citala mislila sam isto sto i argonaut. 2016 godina je i ovaj tip jos uvijek operise, cak i na tv, ima svoju aukciju. situacija na marketu umjetnina je uzasna - gotovo sve galerije se bave kriminalom. lijepo izdaju ... prikaži još! certifikat i prodaju falsifikate. krivic bi trebao biti u zatvoru, kao a i najveci broj galerista. generalic - bakropisi su najobicnije kopije, reprodukcije.

  • argonaut:

    mecena?!!!! jel novinar siguran da zna sta znaci mecena? pokrovitelj i \"sponzor\" umjetnika, da krivic mecena, svasta!!