Naslovnica Vijesti Svijet

Plastična slamka iz McDonalds'a prodaje se za 42 000 kuna, evo zašto

Lanac brze prehrane do ove je odluke došao nakon pritiska ekologa da postanu ekološki prihvatljiviji
28. travnja 2019. u 17:29 3 komentara 943 prikaza
mcdonalds
Foto: Matthias Balk/DPA/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

McDonald's u Velikoj Britaniji odlučio je prestati s korištenjem plastične slamke te usvojiti onu papirantu koja bi bila ekološki prihvatljivija. No mnogi korisnici lanca negodovali su oko ove odluke u želji za povratkom one stare, plastične slamke. Korisnik Martin Reed čak je izradio peticiju kojom je zahtijevao da McDonald's vrati plastične slamke, a peticija je prikupila više od 40.000 potpisa, piše Dailymail.

Nagrada McDonaldsu Poslodavac Partner McDonald's nagrađen certifikatom za kvalitetan odnos prema radnicima

Na eBayu, jedan je korisnik prodavao staru plastičnu slamku za 5,000 funti, odnosno 42 tisuće kuna, što je i drugima dalo istu ideju. Lanac brze prehrane do ove je odluke došao nakon pritiska ekologa da postanu ekološki prihvatljiviji, a s plastike na papir prelazi u ukupno u 1.361 restorana u Velikoj Britaniji i Irskoj.

- Super mi je kako svi počinju brinuti o okolišu, ali istodobno potpisuju peticije za McDonald's kako bi vratili plastične slamke- komentirao je jedan korisnik. 

neobičan slučaj Ostavili su auto na besplatnom parkingu pa se neugodno iznenadili

- Tijekom proteklih nekoliko mjeseci blisko smo surađivali s partnerima dobavljača kako bismo pronašli rješenje koje funkcionira za sve. Potpuno razumijemo vašu zabrinutost i možemo vas uvjeriti da dok se papirnate slamčice ne pojave u svim restoranima, radit ćemo na tome da zadržimo alternativnu opciju za sve one koji nisu zadovoljni- napisali su iz McDonaldsa.

Pogledajte video o hrani iz Mcdonaldsa


Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • modovisisajteMaraschino:

    ekološko rješenje je da se još više stabla sječe za proizvodnju slamki... to je isto kao što krive dizel motore za zagađenje i kažu da su električni automobili ekološki kao da struja sa Marsa pada....

  • CroZrakomlatNo1:

    Ima dosta naših balkanskih katolika u Irskoj! Nek koriste papirne slamke i poštuju Boga svecenike RKCa i HDZ. Samo tako mogu ostat pravi fomoljubi ako su već pobjegli domovini u nevolji.