Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIĆE Talijanski prevarant ugostio republikanskog kandidata na jahti

McCain u raljama 'playboya'

R. Follieri i Anne Hathaway
Foto: AP
24.10.2008.
u 17:35

Republikanski predsjednički kandidat John McCain bio je gost na jahti Raffaella Follierija, talijanskog prevaranta i playboya, koga je sud u New Yorku danas osudio na četiri godine i šest mjeseci zatvora, a usto mora vratiti i 2,24 milijuna dolara. Follieri je s McCainom crnogorskim vodama.

Raffaello Follieri se u SAD-u predstavljao kao financijski stručnjak i predstavnik Vatikana te je na taj način u posljednjih pet godina dolazio do velikih iznosa. Follieri je bio u vezi s glumicom Anne Hathaway, koja je glumila u filmu Vrag nosi Pradu.

Uhićen je ove godine i morao je platiti kauciju od 21 milijun dolara. Stavljena mu je i elektronička narukvica kako ne bi mogao pobjeći. Amirički FBI je otkrio da je Follieri nudio usluge svoje tvrtke za kupnju nekretnina koje je američka Katolička crkva morala prodati kako bi nabavila novac za milijunske odštete žrtvama svećenika pedofila.

Kako bi dobio takve poslove, Follieri se hvalio vezama pa je spominjao i bivšega državnog tajnika kardinala Angela Sodana jer je navodno poznavao kardinalovu nećakinju. Follieri je 2006. godine ugostio Johna McCaina na jahti koju je iznajmio u Jadranu i koja je bila usidrena ispred obala Crne Gore.
- Bio je to društveni susret bez ikakvog učinka. Upoznali su se nekoliko dana prije na jednoj večeri na obali - izjavio je McCainov glasnogovornik.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije