Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

McCain u raljama 'playboya'

24. listopada 2008. u 17:35 2 prikaza
R. Follieri i Anne Hathaway
Foto: Foto: AP

Republikanski predsjednički kandidat John McCain bio je gost na jahti Raffaella Follierija, talijanskog prevaranta i playboya, koga je sud u New Yorku danas osudio na četiri godine i šest mjeseci zatvora, a usto mora vratiti i 2,24 milijuna dolara. Follieri je s McCainom crnogorskim vodama.

Raffaello Follieri se u SAD-u predstavljao kao financijski stručnjak i predstavnik Vatikana te je na taj način u posljednjih pet godina dolazio do velikih iznosa. Follieri je bio u vezi s glumicom Anne Hathaway, koja je glumila u filmu Vrag nosi Pradu.

Uhićen je ove godine i morao je platiti kauciju od 21 milijun dolara. Stavljena mu je i elektronička narukvica kako ne bi mogao pobjeći. Amirički FBI je otkrio da je Follieri nudio usluge svoje tvrtke za kupnju nekretnina koje je američka Katolička crkva morala prodati kako bi nabavila novac za milijunske odštete žrtvama svećenika pedofila.

Kako bi dobio takve poslove, Follieri se hvalio vezama pa je spominjao i bivšega državnog tajnika kardinala Angela Sodana jer je navodno poznavao kardinalovu nećakinju. Follieri je 2006. godine ugostio Johna McCaina na jahti koju je iznajmio u Jadranu i koja je bila usidrena ispred obala Crne Gore.
- Bio je to društveni susret bez ikakvog učinka. Upoznali su se nekoliko dana prije na jednoj večeri na obali - izjavio je McCainov glasnogovornik.

VIDEO
Zadrani veslali i snimali se dronom, ostali u šoku kada su vidjeli što je ispod njih
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?