Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

McCain - olakšice imućnima, Obama - 'olakšati' imućne

04. studenoga 2008. u 23:03 2 prikaza

Republikanski predsjednički kandidat John McCain ekonomsku politiku svoga rivala Baracka Obame naziva ljevičarskom, dok je u svom „lovu“ na glasove Obama McCaina usporedio s nepopularnim predsjednikom Bushom.

Tijekom svoje kampanje McCain je obišao i Ohio - ekonomski nestabilnu državu s 20 izbornih jedinica, čije je priznanje McCainu važno za pobjedu na izborima. Međutim, ankete su pokazale da je Obama preduhitrio McCaina u utrci na glasove, te sebi priklonio većinu. McCain je u nastavku svoje kampanje izjavio kako ekonomska politika Obame daleko više naginje na lijevo od američkih političkih uvjerenja, dok je njegova u centru. Također se osvrnuo i na ekonomiju rekavši kako je očito da Obama želi povisiti poreze.

Kao odgovor na McCainove tvrdnje o povećanju poreza Obama kaže da obitelji koje zarađuju ispod 250 tisuća dolara godišnje i pojedinci s manje od 200 tisuća dolara godišnje, neće vidjeti rast poreza. McCain je blagonakloniji imućnima. Oko 150 tisuća imućnih obitelji u SAD-u (0,1 posto populacije) zarađuje preko dva i pol milijuna godišnje. McCainove olakšice bi iznosile oko 270 tisuća dolara, dok bi Obama od njih prikupio 700 tisuća dolara - dakle gotovo milijun dolara razlike u poreznim davanjima po imućnoj obitelji.

Ouverture de la 57ème édition du Festival de la Télévision de Monte-Carlo
SKLADAN BRAK
Ljubavna priča slavnog glumca i srpske liječnice: 'Nisam imala pojma tko je on'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti