Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD PITA MUP

Maurović nestao na godišnjicu iznude

05.04.2002.
u 00:00

ZAGREB - Željku Mauroviću zvanom Ustaša (45) jučer je u Zagrebu trebalo biti nastavljeno suđenje zbog iznude, ali kako nije došao a mediji su već bili pisali da je 10. siječnja nestao, sud će upitati MUP ima li Mauroviću traga.

Maurović je optužen zbog događaja 10. siječnja 1998. godine, dakle točno četiri godine prije njegova nestanka. Nenad Milanković (29) i Željko Horvat (29), u odnosu na koje je postupak razdvojen i već su pravomoćno osuđeni na godinu i pol, odnosno deset mjeseci zatvora, tada su istukli i iz stana odveli Dujka G. Prijeteći pištoljem odveli su ga na Jarun Mauroviću. Optužnica dalje tvrdi da je Maurović zatražio da do 20. siječnja donese 4000 maraka, inače će ga "zakopati u šljunak i preko njega će prijeći asfalt". Dujko G. je pristao, ali je optuženike u daljnjoj namjeri spriječila policija, stoji u optužnici.

Kako se još tijekom suđenja nije moglo doći do Maurovića, za njim je bila raspisana tjeralica i određen mu je pritvor. Nakon spektakularnog traganja specijalaca za njim, on se sam javio u pritvor, iz kojeg je nakon žalbe pušten pod uvjetom da se redovito javlja sucu. To je i činio dvadesetak puta, dolazeći na sudske rasprave (ali nije bilo oštećenika), a posljednji put Maurović se javio 7. siječnja ove godine. Tada je obećao doći na ročište 11. siječnja, ali je dan prije nestao. (hd)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije