Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pula

Mauricio Licul: Ivanu Jakovčiću trebaju neprijatelji

'08.11.2012., Pula -   U sjediste Istarske zupanije u Puli,  zupan Istarske zupanije Ivan Jakovcic u 12.00 sati dao je izjavu za javnost vezano uz najnovije politicke dogadaje.    Photo: Dusko Marusic
'Dusko Marusic/PIXSELL'
20.11.2012.
u 12:38

Molimo IDS da se ne sprda s inteligencijom građana Istre i da počne čitati saborsku lektiru, da nešto konkretno počnu delati, a ne izmišljati neprijatelje, rekao je Licul

Istarskom županu Ivanu Jakovčiću trebaju neprijatelji, zaključio je danas u Puli Mauricio Licul, predsjednik središnjeg odbora Ladonje. Podsjetivši kako je Ladonja za to da zemljište, koje uime države traži Državno odvjetništvo, ostane u vlasništvu istarskih općina i gradova, Licul kaže kako ovu temu o kojoj će se raspravljati na Skupštini Istarske županije IDS stavlja u prvi plan kako bi zapravo odvratio pozornost s gradnje Plomina C na ugljen za što je, ističe, IDS izravno odgovoran. Naime, osvrnuo se na preporuku Županijske skupštine općinama i gradovima da svoju zemlju ne daju državi.

– Ako se zna da IDS-ov koalicijski partner drži mjesto premijera i ministra pravosuđa, da zajedno s premijerom ima većinu u Saboru te ako se ne zaboravlja da istarski kadrovi zauzimaju mjesto predsjednika Odbora za pravosuđe, Ustav i poslovnik te su članovi još niza odbora u Vladi, a iz Istre imamo pomoćnika ministra gospodarstva i ministra turizma, onda bi trebalo svima biti jasno da su te poluge dovoljne i da nema potreba na Županijskoj skupštini donositi zaključke. Župan bi trebao konačno nešto i raditi – kazao je Licul zaključivši kako je raspravu o tom problemu trebao inicirati ondje gdje se o tome odlučuje, u Hrvatskom saboru.

– Molimo IDS da se ne sprda s inteligencijom građana Istre i da počne čitati saborsku lektiru, da nešto konkretno počnu delati, a ne izmišljati neprijatelje – rekao je Licul dodavši kako su zastupnici iz Istre možda već digli ruku da ta zemlja pripadne državi, baš kao i kod rasprave Zakona o energiji, aludirajući na ugljen kao energent i Plomin C.

– Manje “neprijatelja” zahtijeva više rada, otvorenosti i poštenja, a to je u Istri nekome problem. A kako je krenulo, IDS će početi raspisivati javne natječaje pred izbore gdje će tražiti ponudu za najboljeg neprijatelja Istri – istakao je Licul.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije