Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugovor s MOL-om

Matušić: Orban je potvrdio sve što je Jadranka Kosor rekla

matušić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/4
20.10.2010.
u 10:15

Klub SDP-a zatažio da premijerka Jadranka Kosor dođe u Sabor i objasni je li telefonski razgovarala s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom.

Klub SDP-a zatražio je da premijerka Jadranka Kosor dođe u Sabor i objasni je li telefonski razgovarala s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom, kako je izjavila nakon svjedočenja bivšeg premijera Ive Sanadera pred Istražnim povjerenstvom za Inu. A ako je ona spriječena, neka to učini ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, zatražio je SDP.

Budući da je zahtjev iznio Nenad Stazić na početku nastavka sjednice Sabora, predsjedavajući Vladimir Šeks kazao je da će obavijestiti premijerku i ministra Jandrokovića ako to već nisu čuli.

Obrazlažući zahtjev SDP-a, Stazić je kazao da je demanti Bertalana Havasija, voditelja ureda za odnose s javnošću mađarskog premijera Orbana, da premijer nije razgovarao s premijerkom Kosor telefonski niti se s njom susreo još od njezina posjeta Budimpešti neugodna situacija i uvreda na samo za premijerku, nego i za Republiku Hrvatsku.

– Stoga smo očekivali da će se oglasiti premijerkin ured i to demantirati ili makar Ministarstvo vanjskih poslova koje će uputiti notu mađarskom ministarstvu vanjskih poslova i zatražiti objašnjenje i ispriku jer iz ureda mađarskog premijera kažu da naša premijerka nije govorila istinu ili narodski kazano - da je lagala, nastavio je Stazić.

Jer ako je istina to što je rekla premijerka Kosor, onda imamo vrlo neugodan diplomatski spor sa susjednom zemljom, a ako je, pak, istina ono što govore iz ureda premijera Orbana, onda se po tko zna koji put pokazuje da Jadranka Kosor naciji ne govori istinu, kazao je Stazić.

Podsjetimo, izjava iz ureda mađarskog premijera suprotna je onomu što je premijerka Kosor rekla hrvatskim medijima u utorak, 12. listopada, kada je, komentirajući svjedočenje bivšeg premijera Ive Sanadera pred Istražnim povjerenstvom za Inu, kazala da je u telefonskom razgovoru s Orbanom pokrenula pitanje revizije ugovora s MOL-om te da dogovara sastanak na kojem će se o toj temi detaljnije razgovarati.

Komentara 11

SV
svizac
14:54 20.10.2010.

Kakva glupača, pa to je na nivou djeteta od sedam godina, da tako laže. Nevjerovatno, koja smo svi mi stoka sitnog zuba kad dozvoljavamo jednoj Joci Vlaisavljević da nas sve vuće za šmrklje. Isti je i onaj balavander Jandroković, hrpetina šupljoglavih lupetala.

OB
-obrisani-
10:37 20.10.2010.

Staziću, palac gore! Istjeraj to do kraja.

SA
santos008
13:25 20.10.2010.

Ja vjerujem ovom Stazicu,sumnjam da ga BIA ne snabdjeva informacijama ,pa hrvatska je sva premrezena srpskim agentima ,koji bolje poznaju situaciju u Hrvatskoj od nas samih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije